Mehmet Akif Ersoyun torunu Selma Argon

Mehmet Akif Ersoyun torunu Selma Argon Kırıkkalede -Mehmet Akif Ersoyun, filozof, yazar, vaiz, gazetecilik, şair, veteriner, bilim adamı gibi o kadar çok yönü var


KIRIKKALE (A.A) - İstiklal Marşının yazarı Mehmet Akif Ersoyun torunu Selma Argon, Kırıkkale Valisi Ali Kolatı ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Vali Kolat, Mehmet Akif Ersoyun bir çok ülkenin az yetiştirdiği ve Türkiyenin de nadir şahsiyetlerinden biri olduğunu belirterek, Ersoyun çok yönlü bir kişiliğe sahip olduğunu kaydetti.
     Mehmet Akif Ersoyun torunu Selma Argon ise dedesinin her yönünü gençlere ayrı ayrı anlatmak ve onu iyi tanıtmak olduğunu söyledi.
     Milli şair Mehmet Akifin tek yönlü bir insan olmadığını aksine çok yönlü bir insan olduğunu ifade eden Argon, şöyle konuştu:
     Mehmet Akif Ersoyun, filozof, yazar, vaiz, gazetecilik, şair, veteriner, bilim adamı o kadar çok yönü var ki. Bir çok çocuk bunları bilmeyebilir. Bizim dernek olarak amacımız çok iyi bir şekilde onu anlatabilmek, tanıtabilmek. Safahatta yazılı olanları çocuklara izah edebilmek. Nerelerden, nerelere geldiğimizi bilincine varmalarını istiyoruz. Çünkü çok güçlüklerden bugünlere geldik. Hiç bir şey bize hazır gelmedi, çocukların bunları bilmesi gerekir. O zaman ki vatan ile şimdi yaşadığımız vatanımız arasındaki fark çok uğraşılarak bize hediye edildi ve bu hediyenin kıymetini bilmek için de dedem ve onun gibi insanların uğraşlarını çok yakından anlamak, çok iyi tanımak gerek diye düşünüyorum.
     Ziyarette, Mehmet Akif Ersoy Düşünce Derneği Yönetim Kurulu üyesi Fatih Bayhan ile Dr. Ali Gülerde hazır bulundu. Bayhan, Kırıkkale Valisi Ali Kolata, Gençler İçin Safahat Mehmet Akif Ersoy kitabını hediye etti.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Mehmet Akif Ersoyun torunu Selma Argon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER