Meclisten kanser hastalarına müjdeli karar

Meclisten kanser hastalarına müjdeli karar


KONYA (A.A) - Konya İl Genel Meclisi, kanser tedavisinde eksikliği hissedilen TRUEBEAM cihazının Konyaya kazandırılması konusunda önemli bir karar aldı.
     Konya İl Genel Meclisi, Nisan ayı toplantılarının 4. birleşiminde sağlık ve çalışma hayatına ilişkin konuları gündemine aldı.
     MHPli Hüyük İl Genel Meclisi Üyesi Gürdal Yorulmazın MHPnin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeşin ölüm yıl dönümü nedeniyle yaptığı konuşma ile birleşimi açan Meclis, beyin, prostat, akciğer gibi kanser türlerinin tedavilerinde kullanılmak üzere Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesine alınması talep edilen TRUEBEAM cihazının ortak hizmet projesi kapsamında Konyaya kazandırılmasını gündeme taşıdı.
     Konu ile ilgili Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Mehmet Koç, cihazın kullanım alanları ve Konyaya kazandırılmasının önemini anlatan birer bilgilendirme sunumu yaptı.
     Yıllık 3 bin 280 hastaya radyoterapi tedavisi uyguladıklarını dile getiren Koç, hastaların Ankara ve İstanbula gitmek yerine tedavilerini kendi şehirlerinde olmaları açısında büyük önem sağlayacak cihazın gerekliliğini vurguladı.
     İl Genel Meclisi, müzakerenin ardından yaklaşık bedeli 9 milyon lira olan TRUEBEAM cihazının İl Özel İdaresi Yatırım Programına alınması yönünde karar aldı.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Meclisten kanser hastalarına müjdeli karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER