MDOB, Çalıkuşunu yeniden sahneleyecek

MDOB, Çalıkuşunu yeniden sahneleyecek


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Reşat Nuri Güntekinin romanından sahneye uyarlanan Çalıkuşu balesini tekrar sahneleyecek.
     MDOBtan yapılan yazılı açıklamaya göre, Veli Dede, Tamburi Cemil Bey, Saadettin Kaynak ve Rahmi Beyin müziklerinin kullanıldığı, libretto ve koreografisini Merih Çimencilerin yaptığı, Türkiye prömiyerinden bu yana kapalı gişe oynayan eser yarın Mersin Kültür Merkezinde yeniden gösterime sunulacak.
     Dekor, kostüm ve ışık tasarımını Alexandra Vassılıevin yaptığı Çalıkuşu balesinin ışık uygulaması ise Tarı Denize ait. Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Orkestrası ve MDOBun sanatçı kadrosuyla sahneye taşınacak eserde başlıca rolleri, Özlem Büşra Ay, Meltem Ayar, Özge Uzun Ösmen, Bleda Özlem, Özge Hoşer, Pınar Humar, Ender Üçdemir, Irakli Bakhtadze, Burak Cebeci, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Tarkan Günal ve Tolga Ergen dönüşümlü olarak paylaşıyor.
     MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, Türk edebiyatının başyapıtı olan Çalıkuşunun, bale sahnesinde de başyapıt olmaya aday olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber MDOB, Çalıkuşunu yeniden sahneleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER