MDOB, Çalıkuşu balesini Bursada sahneleyecek

MDOB, Çalıkuşu balesini Bursada sahneleyecek


BURSA (A.A) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Reşat Nuri Güntekinin aynı adlı ölümsüz eserinden sahneye uyarlanan Çalıkuşu balesini Bursalı sanatseverle buluşturacak.
     MDOBdan yapılan açıklamaya göre, Türk sanat müziğinin en seçkin eserlerinin kullanıldığı, libretto, reji ve koreografisini dünyaca ünlü koreograf, devlet sanatçısı Merih Çimencilerin yaptığı, Türkiye prömiyerinden bu yana kapalı gişe oynayan Çalıkuşu balesi, 12 Ocak Cumartesi günü saat 20.00de Bursa Merinos Kültür Merkezi Osmangazi Salonunda sahnelenecek.
     Dekor kostüm ve ışık tasarımını ünlü tasarımcı Alexandra Vassılıevin yaptığı Çalıkuşu balesinin ışık uygulaması ise Tarı Denize ait.
     Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Orkestrası ve MDOBun deneyimli sanatçı kadrosuyla gerçekleştireceği eserde başlıca rolleri; Özlem Büşra Ay, Meltem Ayar, Özge Uzun Ösmen, Bleda Özlem, Özge Hoşer, Pınar Humar, Ender Üçdemir, Irakli Bakhtadze, Burak Cebeci, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Tarkan Günal, Tolga Ergen dönüşümlü olarak paylaşıyor.
     MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, sanat sezonunda Mersinde her temsili kapalı gişe oynanan Çalıkuşu balesini Bursalı sanatseverlerle buluşturacak olmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber MDOB, Çalıkuşu balesini Bursada sahneleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER