MAZLUMDER Kayseri Şubesi Başkanvekili Taş:

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Başkanvekili Taş: 28 Şubat döneminin sorumluları, yargı önüne çıkarılarak ülkemize ve insanımıza verdikleri haksızlıkların, zulümlerin hesabı sorulmalı


KAYSERİ (A.A) - MAZLUMDER Kayseri Şubesi Başkanvekili Ahmet Taş, 28 Şubat döneminin sorumluları, yargı önüne çıkarılarak ülkemize ve insanımıza verdikleri haksızlıkların, zulümlerin hesabı sorulmalı dedi.
     Taş, dernek binasında yaptığı açıklamada, 28 Şubat post modern darbesinin üzerinden 16 yıl geçtiğini, bu dönemin sermaye, basın, siyaset ve sivil toplum ayaklarının desteği ile silahlı kuvvetler kullanılarak gerçekleştirildiğini söyledi.
     Darbe döneminin ülke insanına ve ülkeye verdiği zararın faturasının çok kabarık olduğunu belirten Taş, fabrikatörlerden mahallelerdeki kebapçılara kadar iş adamlarının bu dönemde fişlendiğini, zararlı ve tehlikeli gösterildiğini dile getirdi.
     Dönemin sorumlularından hesap sorulması gerektiğini vurgulayan Taş, şunları kaydetti:
     6 milyon oy alan iktidarın büyük ortağı Refah Partisi tüm hukuk ayaklar altına alınarak kapatıldı. Tarikatlar ve cemaatlar fişlendi. Meslek liselerinin önüne katsayı engeli konularak üniversiteye girişleri engellendi. Bankaların içi boşaltılarak darbe yandaşlarına peşkeş çekildi. Askeri şura kararlarıyla hukuk çiğnenerek binlerce asker personel yargılanmadan fişlenerek ordudaki görevlerinden atıldı. Kamu kurumlarında uygulanan başörtü yasağı sebebiyle on binlerce öğrenci ve memur eğitimlerini bırakmak ve mesleklerinden ayrılmak zorunda bırakıldı. MAZLUMDER olarak bu dönemde görev alan sermaye, siyaset, medya ve sivil toplum destekçileri ile bu dönemden kalma olup halen devam eden tüm hukuksuz yargı kararları ve yanlış uygulamaların yeniden gözden geçirilerek ortadan kaldırılmasını istiyoruz. 28 Şubat döneminin sorumluları, yargı önüne çıkarılarak ülkemize ve insanımıza verdikleri haksızlıkların, zulümlerin hesabı sorulmalı. Mağdurlara tüm haklarının verilebilmesi için TBMMyi, hükümeti ve yargı kurumlarını harekete geçmeye davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber MAZLUMDER Kayseri Şubesi Başkanvekili Taş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER