Manisa Valisi Daşöz:

Manisa Valisi Daşöz: Herkesin Manisayı tanıtma adına üzerine düşeni yapması gerekiyor


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, potansiyeline rağmen turizmde hak ettiği payı alamayan Manisada tanıtım konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.
     37. Turizm Haftası kapsamında Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezi Lale Salonunda kutlama programı düzenlendi.
     Programda konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, Manisanın ihracat ve milli gelire katkısı bakımından ön planda yer almasına rağmen turizmde ilk 20 içinde dahi yer bulamadığına dikkat çekti.
     Manisanın çok önemli turizm değerleri olduğuna inandığını ifade eden Daşöz, şöyle konuştu:
     Ege Bölgesinin tek şehzadeler şehriyiz. İklimi ile doğal yapısıyla çok önemli bir bölgede yaşıyoruz. Ayrıca burası geçmişten beri çok elverişli topraklar olduğu için sayısız uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir şehir. Çok önemli turizm destinasyonlarına çok yakın mesafedeyiz. Önemli şahsiyetler yetiştirmiş bir şehir. Mutfak kültürü çok iyi.
     Peki bütün bunlar bizde, biz neden marka değiliz - İşte burada bizlerden kaynaklanan eksiklikler var. Bizler böyle değerlere sahip olduğumuzun ne kadar farkındayız - Onun için herkesin Manisayı tanıtma adına üzerine düşeni yapması gerekiyor. Her vatandaş gönüllü olarak Manisanın tanıtımına katkı sağlayabilir."
     Konuşmaların ardından Vali Daşöz, Manisalı işadamı İsmail Akçura ve eşi Nihal Akçuraya Turizm Onur Ödülü verdi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Manisa Valisi Daşöz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER