Manavgatta imamlara yabancı dil kursu

Manavgatta imamlara yabancı dil kursu -Kaymakam Emir Osman Bulgurlu: -2 yıl sürecek proje kapsamında ilçede bulunan 240 müftülük personelinin tamamına dil kursu verilecek


ANTALYA (A.A) - Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, ilçede yürütülecek ve 2 yıl sürecek proje kapsamında 240 müftülük personelinin tamamına dil kursu verileceğini söyledi.
     Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, projeyi tanıtmak amacıyla basın toplantısı düzenledi. Manavgat Kaymakamlığında gerçekleşen toplantıda İlçe Müftü vekili Osman Öztürk de hazır bulundu. Manavgat İlçe Müftülüğü ile Manavgat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün işbirliğinde Camilerimiz Yabancılara Yabancı Değil Projesi hazırladığını belirten kaymakam Bulgurlu, ilçede çalışan tüm imamların yabancı dil öğreneceğini söyledi.
     İlçeyi yılda 4 milyon turistin ziyaret ettiğini hatırlatan Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, turistlere daha etkin hizmet verebilmek ve kültürel değerleri daha iyi tanıtabilmek amacıyla projenin hazırlandığını kaydetti.
     İlk aşamada turistlerin daha çok ziyaret ettiği 25 cami görevlisiyle dil kursuna başlanacağını anlatan Bulgurlu, 2 yıl sürecek proje kapsamında ilçede bulunan 240 müftülük personelinin tamamına dil kursu verilecek. Almanca, İngilizce ver Rusça dillerinde verilecek kurslar 3 aşamadan oluşacak ve bir dil için toplamda 360 saat ders görülecek dedi
     Kaymakam Bulgurlu, şöyle devam etti:
     Camilerimize gelen turistler İslam dini ve kültürü hakkında bilgi edinmek istiyor. Proje, ilçemize gelen yabancı turistlere, özellikle camilerimizi ziyaret edenlere kendi ana dillerinde İslam dinini ve kültürünü doğru bir şekilde birinci ağızdan anlatabilmesi, İslamiyet hakkındaki yanlış ve ön yargılı fikirlin olumlu bir şekilde bertaraf edilmesi için hazırlanmıştır.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Manavgatta imamlara yabancı dil kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER