İnsan hakları kuruluna 9 yıldır başvuran

İnsan hakları kuruluna 9 yıldır başvuran olmadı -Kaynarca insan Hakları Kurulu Başkanı Kan: -Kaynarcada 9 yıl önce kurulan İnsan Hakları Kuruluna bugüne kadar hiç bir başvuru yapılmadı


SAKARYA (A.A) - Kaynarca insan Hakları Kurulu Başkanı ve Kaynarca Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Kaynarca ilçesinde 9 yıl önce kurulan İnsan Hakları Kuruluna bugüne kadar hiç kimsenin başvuru yapmadığını söyledi.
     Kaynarca insan Hakları Kurulu Başkanı ve Kaynarca Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaynarcada 9 yıl önce kurulan İnsan Hakları Kuruluna bugüne kadar hiç bir başvuru yapılmadı dedi.
     Kaynarca ve benzeri küçük ilçelerde halkın idarecilere kolay ulaşabildiği için İnsan Hakları başvuru masasına veya şikayet kutularına başvuru yapılamadığını ifade eden Kan, herhangi bir hak ihlalinde vatandaşların, ilçe kaymakamlıklarındaki Yazı İşleri Müdürlükleri giderek danışma ve başvuru masalarına şikayetlerini bildirebilirler ifade etti.
     İlçelerdeki İnsan Hakları Kurulları ve kurul üyeleriyle ilgili bilgiler veren Kan şöyle konuştu:
     İlçelerde kaymakamların başkanlığında oluşturulan İnsan Hakları Kurulu, ilçe belediye başkanı, il genel meclisi üyesi, TBMMde grubu bulunan partilerin ilçe başkanları, Meslek Yüksekokulu müdürü, sendika temsilcileri, basın temsilcisi, muhtarlar, okul aile birliklerinin temsilcisi ve 2 sivil toplum kuruluşu temsilcisinden oluşuyor. Bu kurul, insan hakkı ihlallerini inceleme, karara bağlama başta olmak üzere, bilgilendirme, bilinçlendirme, eğitim, araştırma ve inceleme konularında görev yapıyor.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber İnsan hakları kuruluna 9 yıldır başvuran Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER