Malatyaya Kent Tarihi ve Uygarlıklar Müzesi

Malatyaya Kent Tarihi ve Uygarlıklar Müzesi yapılacak


MALATYA (A.A) - Malatyaya Kent Tarihi ve Uygarlıklar Müzesi kurulacağı bildirildi.
     Malatya Valisi Ulvi Saran, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ile Fırat Kalkınma Ajansında düzenlediği basın toplantısında, Malatyanın tarihin her döneminden önemli eserleri ve izleri barındırdığını belirterek, buna karşılık kentin bu eserleri teşhir edebileceği, mimari değeri, geniş kapasitesi ve tanıtıcı fonksiyonları olan bir müzeye sahip olmadığını söyledi.
     7 bin yıllık tarihi bulunan Aslantepe Ören Yerinde çıkan bazı önemli eserlerin ve Malatya Ulu Caminin minberinin dahi Ankaradaki Anadolu Medeniyetleri Müzesinde sergilendiğini bildiren Saran, Malatyada küçük bir müze bulunduğunu ancak tarihi eserleri ve eski çağlardan kalan mirası koruyacak, insanların gezip görmesini teşvik edecek, özendirecek güzellik ve özellikte olmadığını kaydetti.
     Malatyanın müze ihtiyacını gidermek üzere bir proje hazırladıklarına dikkati çeken Saran, Beylerderesi Köprüsünün Malatya tarafındaki 11 bin metrekare alana Kent Tarihi ve Uygarlıklar Müzesi yapılacağını söyledi.
     Saran, İl Özel İdaresi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Fırat Kalkınma Ajansından alınacak ödeneklerle yapılacak olan müzede sadece tarihi eserlerin değil Malatyanın eski sosyal yaşamından, gündelik hayatından bugüne kadar tüm emanetleri, eşyaları, folklorik unsurları sergileyeceklerini kaydetti.
     Kurulacak olan müzenin fonksiyonları, büyüklüğü, mimari özelikleri ve temsil edici görümünü ile Malatyaya renk katacağını vurgulayan Saran, müzenin ilk fırsatta yapımına başlanacağını belirtti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyaya Kent Tarihi ve Uygarlıklar Müzesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER