Sonsuz Şükran Köyü, sanat şölenine hazırlanıyor

Sonsuz Şükran Köyü, sanat şölenine hazırlanıyor -Konyanın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde kurulan Sonsuz Şükran Köyünde, Uluslararası Sanat Günleri Etkinlikleri gerçekleştirilecek -Sonsuz Şükran Köyü sanatçıları, kerpiçten e


KONYA (A.A) - Konyanın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde sanatçılar için kurulan Sonsuz Şükran Köyü, Uluslararası Sanat Günleri Etkinliklerine hazırlanıyor.
     Sonsuz Şükran Köyünün kurulduğu Çavuş beldesinde bu yıl etkinlikler, uluslararası boyuta taşınıyor. 24-28 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerde daha çok sanatsal aktiviteler ön plana çıkacak.
     Ramazan Bayramından hemen sonra başlayacak etkinliklerde, Sonsuz Şükran Köyü Çeşmesinin açılışı yapılacak.
     26 Ağustosta ise Dünya Ressamlar Buluşması gerçekleşecek. Aynı gün Selçuk Üniversitesinden Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu küratörlüğünde farklı ülkelerden 30 ressamın katılımıyla Sonsuz Şükran Köyünde atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.
     Toplam 100e yakın yabancı sanatçının katılması beklenen etkinlikler çerçevesinde ayrıca portre çalışmaları olacak. Her gün saat 16.00 ile 17.00 arasında ressamlar Rüzgar Fidan ve Batbuyana Tchernega, festival alanında Çavuşluların portrelerini yapacak.
     Atölye çalışmaları bölümünde Sonsuz Şükran Köyü sanatçıları, Beyşehir Gölü manzaralı köye inşa edilen kerpiçten evlerinde, izleyiciye açık çalışmalar sergileyecek.
     Çavuş beldesinin kuruluşunun 40. kuruluş yıl dönümü nedeniyle 40 etkinliğin düzenleneceği programlarda, çok sayıda film gösterimi yapılacak.
     Etkinlikler kapsamında, sempozyumlar, paneller, söyleşiler ve ünlü sanatçıların katılacağı konser programları da düzenlenecek.
    
     -Sonsuz Şükran Köyü-
    
     Konyanın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde, Sonsuz Şükran Köyü projesi kapsamında, Selçuklu mimarisi dikkate alınarak bölgenin tarihsel yapısına uygun inşa edilen kültür sanat köyüne, sanatçılar için kerpiç evler inşa edildi.
     Müzisyen, sinema yönetmeni, ressam, modacı, arkeolog, gazeteci, heykeltıraş, sinema ve dizi oyuncularından oluşan çok sayıda yerli ve yabancı sanatçının yerleştiği köyün sakinleri arasında modacı Cemil İpekçi, sinema oyuncusu Bulut Aras, projenin mimarı yapımcı ve yönetmen Mehmet Taşdiken de bulunuyor.
     Halen 22 kerpiç evin oturulabilir hale getirildiği Sonsuz Şükran Köyünde, talepte bulunan sanatçılara teslim edilecek 15 evin inşaatı ise devam ediyor.
     Anadolunun ortasında, geleneksel kerpiç mimari tarzında inşa edilen sanatçı köyüne yerleşen sanatçılar, burada köylüler gibi yaşıyor. Yılın belli zamanlarını kendilerine ait evlerinde geçiren sanatçılar, şehir gürültüsünden uzak köy yaşamının dinginliğinde sanat çalışmalarını yapma imkanı buluyor.
    
     Muhabir : Şeref Yaşar / Murat Aslan
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Sonsuz Şükran Köyü, sanat şölenine hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER