Lokantacılar Odasından dondurma uyarısı

Lokantacılar Odasından dondurma uyarısı


KAYSERİ (A.A) - Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, vatandaşları sağlıksız ortamlarda üretilen dondurmaya karşı uyardı.
     Köse, yaptığı açıklamada, yaz aylarında ağır tatlılar yerine sütlü ya da meyveli tatlıların tercih edildiğini belirttti.
     Sofraların vazgeçilmezi sütlü tatlılardan dondurmanın içerisinde kalsiyum, fosfor, protein, riboflavin, B2 ve A vitaminleri bulunduğunu ifade eden Köse, şöyle devam etti:
     Yaz aylarında dondurma satışlarının artmasını fırsat bilen bazı kişiler, eğitimini almadan, daha fazla para kazanma hırsıyla, toplumumuzun sağlığını düşünmeden merdiven altı diye tabir ettiğimiz yerlerde üretim yapmaktadır. Bu tarz yerlerde üretilen dondurmaların tüketilmemesi vatandaşlarımızın sağlığı açısından önem teşkil etmektedir. Öncelikle açıkta satılan dondurmaları mümkün olduğunca tüketmemekte fayda var. Kapalı olarak satılan dondurmaların da bulunduğu dolapların sürekli çalışır konumda olması gerekiyor. Süt ürünleri sıcak havada kolayca bozulabildiğinden, dondurmanın da eriyip sonradan dondurulmuş gibi bir görüntüsü varsa kesinlikle tüketmemek gerekir.
     Sağlıksız ortamlarda üretilen ve hiçbir güvencesi olmayan, açıkta satılan dondurmalar tüketildiği takdirde çok sayıda hastalığın tetikçisi olabilir. Bu nedenle dondurma alırken ruhsatlı, sürekli denetim altında olan, işin ehli ve özenle üretimi yapılan, kaliteden ödün vermeyen üretici firmaların tercih edilmesi özellikle de sağlık, hijyen ve sanitasyon eğitimi almış kişiler tarafından üretilen ürünlerin tercihi sağlık açısından önemlidir. Gıda ile yakın teması olan herkesin hijyen ve sanitasyon belgesi olması gerekmektedir.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Lokantacılar Odasından dondurma uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER