Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi

Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi -Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, projenin çevre düzenleme ihalesinin yapıldığını bildirdi


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çevre düzenlemesi ihalesinin yapıldığını bildirdi.
     Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ayasofyanın tarihi kimliğini ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan proje çerçevesinde çevre düzenlemesi ihalesi düzenlendiğini ve ihaleye 5 firmanın katıldığını belirtti.
     İhaleyi kazanan firmanın açıklanmasının ardından Ayasofyada çalışmalara başlanacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, Ayasofya Müzesi çevresini çarpık yapılaşmadan kurtarmak amacıyla 44 bina kamulaştırılarak yıkıldı ve hak sahiplerine yaklaşık 40 milyon lira ödendi. Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesinde rekreasyon yapımı 2014 yılının Mart ayına kadar tamamlanacak dedi.
     Ayasofyada, Trabzonun yöresel el sanatları ürünlerinin satışı ve tanıtımının yapılacağı alanların da oluşturacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, Tarihin, kültürün ve sanatın kenti olan Trabzonun, Ayasofya bölgesindeki bu güzel birlikteliğin şehrimizi ileriye taşıyacak ve dünya kenti yapacak adımların en önemlilerinden biri olduğunu ifade etmek istiyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER