Laron sendromu hastası genç kıza

Laron sendromu hastası genç kıza Cumhurbaşkanlığından teşekkür mektubu


MANİSA (A.A) - Saruhanlıda büyüme hormonu bozukluğu olarak bilinen Laron Sendromu hastası olan Hatice Oğurlunun yazdığı teşekkür ve yeni yıl kutlaması içeren mektubuna Cumhurbaşkanlığı Özel Kalemi Koray Ertaş imzasıyla yanıt gönderildiği belirtildi.
     Saruhanlı İlçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesinde eğitim gören ve büyüme hormunu bozukluğu olarak bilinen Laron sendromu hastası Hatice Oğurlu, gazetecilere yaptığı açıklamada tedavisi için gereken ilaçların temin edilmesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün katkı gösterdiğini belirterek kendisine teşekkür etmek ve yeni yılını kutlamak amacıyla bir mektup gönderdiğini belirtti.
     Gönderdiği mektuba Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Koray Ertaştan cevap geldiğini belirten Oğurlu, mektupta tebrik kartının Cumhurbaşkanı Güle iletildiği, kendisinin mesajdan dolayı teşekkürlerini ilettiğinin ifade edildiğini bildirdi.
     Mektubu yazarken cevap geleceğini beklemediğini belirten Oğurlu, Çok şaşırdım. Hiç beklemiyordum. Çok mutluyum. Bu mektubu ömür boyu saklayacağım dedi.
     Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Semahat Bizbirlik ise mektubun okula ulaşmasıyla büyük sevinç yaşadıklarını ifade etti.
    
     -Boyu uzamıştı-
    
     Laron Sendromu hastası Hatice Oğurlunun 3 yıl önce ilaç fiyatının yüksek olması nedeniyle aksayan tedavisini basından öğrenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, danışmanı aracılığıyla dönemin Manisa Valisi Celalettin Güvençten bilgi istemişti.
     Daha sonra Gülün devreye girmesiyle Türkiye Eczacılar Birliği ile yapılan görüşme sonucu Haticenin ailesinden hasta katılım payının alınmaması sağlanmıştı.
     ABDden getirilen ilaçlarla Celal Bayar Üniversitesinde uygulanan tedavi sonucu Haticenin boyu 1,5 yıllık süreçte 10 santimetre uzamıştı.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Laron sendromu hastası genç kıza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER