Mehmetçiği artık o koruyacak!

Mehmetçiğe nükleer zırh geliyor.

Mehmetçiği artık o koruyacak!

Modernize çalışmalarına devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri, Mehmetçiği nükleer saldırılara karşı tepeden tırnağa koruyacak. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile TSK, bir süre önce nükleer koruyucu elbiselerin Türkiye'de de üretilmesi için kolları sıvamıştı. Yaklaşık 5 buçuk yıllık çalışma meyvesini verdi. 

Özel olarak üretilen kıyafetler her türlü biyolojik, nükleer ve kimyasal tehdit karşısında kullanılacak. Kıyafet takımının içinde koruyucu elbise, bot kılıfı ve eldiven bulunacak. Mehmetçiği adeta zırh giymiş gibi koruyacak olan kıyafetlerin hazırlanması kolay olmadı. Türkiye'de üretilen nükleer kıyafetler önce Hollanda'da özel bir şirkette, ardından Türkiye'deki bir askeri birlikte farklı testlerden geçti. Kıyafetler defalarca denendi.

Testlerden geçer not alan kıyafetlerin seri üretimine başlandı. İlk seri üretim ay sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilecek. Ancak bu kıyafetlerin belirli bir raf ömrü var. Bu sebeple TSK yılda 10 bin adet nükleer kıyafet alacak. Süresi dolanlar kullanılamayacak. 
<< Önceki Haber Mehmetçiği artık o koruyacak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER