Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Mersin Valisi Güzeloğlu: "Peygamberimizi doğru anlayarak, onun hayatını topluma aktarmak çok değerli bir hizmet"


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Peygamberimizi doğru anlayarak, onun hayatını topluma aktarmak çok değerli bir hizmet" dedi.
     İl Müftüsü Ali Melek ile merkez ilçe müftüleri "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle Vali Güzeloğlunu İl Özel İdaresinde ziyaret etti.
     Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftasının her yıl çeşitli temalarla kutlandığını ifade etti.
     Hz. Muhammetin 1442nci doğum yıl dönümünün "Onur" teması ile kutlandığını hatırlatan Güzeloğlu, şöyle devam etti:
     "Peygamberimizi doğru anlayarak, onun hayatını topluma aktarmak çok değerli bir hizmet. Hafta kapsamında Peygamberimizin hayatıyla başlayan dönemde insanlık onuruna dönük ortaya koyduğu çabaları, verdiği mesajları anlayacağız. İnsanlık onurunu yeniden canlandırmak, ihtiyacımız olan sevgiyi, saygıyı, kardeşliği, huzuru ve birlikte yaşamanın mutluluğunu tekrar temin etmek amacındayız. Bu çerçevede il ve ilçe müftülüklerimiz tarafından hazırlanan programlar dahilinde eğitici konferanslar, toplantılar ve seminerler düzenlenecek."
     İl Müftüsü Ali Melek ise etkinlikler kapsamında il merkezinde 24 konferansın düzenleneceğini belirterek, şunları kaydetti:
     "Kardeşlik ve insanlık onurunu ön plana çıkaracak sosyal etkinlikler ile birlik ve beraberliğimizi geliştirmeye katkıda bulunacağız. Bu yıl bir kültürel faaliyet olarak kitap standı oluşturduk. İlimizde dini eserleri okuyucularla buluşturan kitap evlerini bir araya getirerek, Kültür Parkı içerisindeki Özgürlük Meydanında çadırlar kurduk ve orada Mersinlilere hizmet veriyoruz. Çocuklarımızın beyinlerinde Kutlu Doğum Haftasının güzelliklerini oluşturmak için geçen yıl bir uçurtma şenliği başlatmıştık. Bin çocuğumuza dağıtacağımız uçurtmalarla bu etkinliğimiz bu yıl da devam edecek. Etkinliklerimizi dini konuda bilgilenme ve sosyal bütünleşmeye katkıda bulunacak hizmetlerle sona erdireceğiz."
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER