CHP Manisa Milletvekili Öz:

CHP Manisa Milletvekili Öz: "Kadınları yaşama yeniden hazırlamayı hedefleyen bir siyaset üstü çalışmaya Mecliste imza atalım"


MANİSA (A.A) - CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahine çağrıda bulunarak, "kadınları yaşama yeniden hazırlamayı hedefleyen bir siyaset üstü çalışmaya Mecliste aldığımız kararlarla imza atalım" dedi.
     Öz yaptığı yazılı açıklamada, Manisada ayrı yaşadığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Fethiye Gökçen davasının takipçisi olacaklarını söyledi. Kadına şiddetin son bulması için çalışmaların arttırılması gerektiğini belirterek, Mecliste bu konunun takipçisi olacağını kaydeden Öz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     "Kadının gördüğü şiddet kader olmaktan çıkmalı. Bu ne sadece din adamlarının çağrısıyla, ne de havalı salonlardaki örnek başarı hikayelerinin sergilendiği konferanslarla olur. Siyaset üstü bir anlayışla hareket etmeliyiz. Yereldeki şiddete, o gizli saklı kalan şiddete açılmamız lazım. Var gücümüzle kadına şiddeti ülkemizin gündeminden artık düşürmeliyiz. Kadınların her alanda rahatlıkla söz sahibi olacakları, güvenceli yaşayacakları huzurlu ortamı yaratmamız gerekiyor. Bu açıdan hepimize büyük sorumluluklar düşüyor.
     Şiddet gören kadınların, gerekli tedavi sürecinden sonra yürütecekleri hukuk mücadelesinde ve iş bulma aşamalarında yanlarında bulunacak kadroları yetiştirmeliyiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahine açık çağrıda bulunuyorum; kadınları yaşama yeniden hazırlamayı hedefleyen bir siyaset üstü çalışmaya Mecliste aldığımız kararlarla imza atalım."
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber CHP Manisa Milletvekili Öz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER