Kütahyalı hayırseverlerden Afrikada eğitime destek

Kütahyalı hayırseverlerden Afrikada eğitime destek -Tavşanlıdan hayırseverlerin Afrika ülkesi Malavide yaptırdığı okul ek binası, Kaymakam Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Gülerin katıldığı törenle hizmete açıldı


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlıda yaşayan bir grup hayırsever tarafından Afrikanın güneyindeki ülkelerden Malavide yaptırılan okul ek binası törenle hizmete girdi.
     Organizasyona öncülük eden Tavşanlı Sanayici ve İşadamları Derneğinden (TASİAD) yapılan açıklamaya göre, Malavinin Blantyre kentinde 2010 yılında temeli atılan Bedir Kolejinin ek binasının hizmete girmesi dolayısıyla tören yapıldı.
     Malavi Eğitim Bakanı Dr. George Chaponda, törende yaptığı konuşmada, Bedir Türk Kolejinin ortaya koyduğu eğitim hizmetlerinden çok memnun olduklarını ifade ederek, Bu ek binanın açılmasından mutluluk duyuyoruz. Türk okullarının diğer şehirlerde de yaygınlaşmasını istiyoruz. Bedir Türk Koleji girişimcilerinden benim memleketim olan beldeye de bir okul yapmalarını talep ediyorum dedi.
     Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu da Malavinin doğal güzelliklere sahip bir Afrika ülkesi olduğunu söyledi. Bedir Kolejinde 26 yerli ve 6 Türk öğretmenin görev yaptığını belirten Hatipoğlu, Bu okulda Malavi insanının Türkçe konuşması büyük bir mutluluk. 195 öğrenci mezun edildiğini ve mezunların yüzde 70inin üniversiteye devam ettiğini öğrendim. Bu da Malavide gelecekte çok daha güzellikler çıkacağının göstergesi olacaktır. Bu okulun yapımı sırasında emeği geçenlere, maddi kaynak sağlayanlara ve bunların fikir babalarına gönülden teşekkür ederim diye konuştu.
     Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de insanların kardeşliğini ispatlamak amacıyla 10 bin kilometre katedip Malaviye geldiklerini belirterek, okulun mezunlarının gelecekte ülkeye çok şey katacağına inandığını söyledi.
     TASİAD Başkanı İsmail Güleç de ek binanın hizmete girmesiyle kolejin 300 olan öğrenci kapasitesinin 800e yükseldiğini belirtti.
     Okul ek binası, konuşmaların ardından hizmete açıldı.
     (SK-SDT-MRS-SFD)
<< Önceki Haber Kütahyalı hayırseverlerden Afrikada eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER