Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Soylu:

Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Soylu: -Medya, siyaseti sömürgeleştirmeye, güçsüzleştirmeye, itibarsızlaştırmaya ve siyasetçiler üzerinden ülkeyi yönetmeye çalışıyor -Medyanın 1960 ihtilalinde yaptıklarının 28 Şubat ve 2


KAYSERİ (A.A) - Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, medyanın siyaseti sömürgeleştirmeye, güçsüzleştirmeye, itibarsızlaştırmaya ve siyasetçiler üzerinden ülkeyi yönetmeye çalıştığını söyledi.
     Soylu, Melikşah Üniversitesinde Genç Hukukçular Kulübü tarafından düzenlenen Medya ve Siyaset konulu konferansta, toplumlar geliştikçe ve karmaşıklaştıkça iletişim araçlarına olan ihtiyacın arttığını anlattı.
     İletişim araçlarının, halk adına hükümet ve devleti denetleme, toplumun değerlerini toplumu yönetenlere aktarma, kamuoyunu bilgilendirme ve eğlendirme işlevleri bulunduğunu belirten Soylu, Türkiyede ise medyanın halkın avukatlığına soyunarak vesayetten yana tavır izlediğini ifade etti.
     Medyanın değişimden yana olması gerektiğini vurgulayan Soylu, medyanın tek olumlu yanının 2000li yıllar sonrasında AB üyeliği sürecinde yaşanan gelişmeleri yansıtmak olduğunu savundu.
     28 Şubatta, 27 Nisanda medyanın toplumdan yana olmayan, devletten ve vesayetten yana olan tavrı ortaya çıktı diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Medya, siyaseti sömürgeleştirmeye, güçsüzleştirmeye, itibarsızlaştırmaya ve siyasetçiler üzerinden ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Bunun için ekonomiye, hukuka müdahale ediyor. Bunda başarılı olamazsa silahlı kuvvetlere müdahale ediyor.
     Turgut Özal, 1987de beklediği oyları alamayınca basınla ilişkileri bozuldu. Kağıt fiyatlarını yükselttiği için o dönem Hürriyet Gazetesinin sahibi olan Erol Simavi ile arası açıldı. Simavi, gazetesindeki yazısında Özalı tehdit etti. Tüm bunlar, medyanın siyasilere verdikleri Biz dördüncü güç değil, birinci gücüz. Ülkeyi biz yönetiriz mesajıdır.
     Siyasetçilerin, itibarlarının düştüğü dönemlerde medyanın desteğiyle itibarlarını yeniden kazanabileceklerini zannettiklerini ifade eden Soylu, medyanın yıkıcı gücü olduğunu, yapıcı yönünün olmadığını savundu.
     Medyanın darbe dönemlerinde, halkın değil vesayetin destekçisi olduğunu söyleyen Soylu, Medyanın 1960 ihtilalinde yaptıklarının 28 Şubat ve 27 Nisanda yaptıklarından farkı yoktur. Türk medyası sınıfta kalmıştır. Vesayet unsurlarının yerleşmesindeki en önemli etkenlerden biri medya olmuştur diye konuştu.
     (TEV-İÇR-SFD)
<< Önceki Haber Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Soylu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER