Kütahya Valisi Çiftçi: Deprem riskine

Kütahya Valisi Çiftçi: Deprem riskine sahip binalardan kurtulmamız gerekiyor


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, deprem riskine sahip binalardan kurtulmak gerektiğini bildirdi.
     Çiftçi, Valilikte, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün çalışmaları hakkında düzenlenen toplantıda, hiçbir zaman deprem veya başka bir afetin yaşanmamasını dilediğini söyledi.
     Kütahyanın, deprem riskine sahip bölgede yer aldığını hatırlatan Çiftçi, il genelinde deprem öncesi ve sonrası gönüllülerden oluşan ekibin var olmasını istediklerini anlattı.
     Olası bir depremde, il merkezinden Simav ilçesine ulaşmanın en az iki saat sürdüğünü ve bu iki saatte çok can kurtarılabileceğini dile getiren Çiftçi, şöyle konuştu:
     Simavda, Gedizde ve Tavşanlıda yeni yeni gönüllü ekipler oluşmaya başladı. Yapmamız gereken en önemli işlerden biri, insanları bilinçlendirmemizdir. Deprem sonrası insanlar, daha önce evdeki malzemeleri sabitlememenin ve binanın daha sağlam yapılmamasının pişmanlığını yaşar. Ancak bu serzenişler hep depremden sonra olur. Bu durumlara her an hazırlıklı olmamız gerekiyor.
     Deprem öncesi neler yapmamız gerektiğini iyi bilmemiz gerekiyor. Bunları iyi bilip ona göre hazırlığımızı yapmamız lazım. Gelişmiş ülkelerde deprem öncesi neler yapılmış- Bunların örnekleri Japonya, ABD ve diğer bazı ülkelerde var. Son Düzce depremi, devlet yetkililerine gösterdi ki, deprem öncesine hiç hazırlıklı değiliz. Deprem anı ve sonrasında neler yapılacağını çok iyi biliyoruz. Fakat bunların yanında şimdi kentsel dönüşümle deprem öncesi neler yapılması gerektiğini anladık ve hangi hazırlıkların yapılması gerektiğini biliyoruz. Bunları da yapmaya başladık.
     Çiftçi, vatandaşlardan, binaları belli bir yaştaysa bu binaları gözden geçirip gerekli mercilere başvurmasını isteyerek, Deprem riskine sahip binalardan kurtulmamız gerekiyor dedi.
     Daha sonra, İl Acil ve Afet Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, depreme hazırlık konusundaki çalışmaları hakkında sunum yaptı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahya Valisi Çiftçi: Deprem riskine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER