Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -DPÜ Eğitim Fakültesinde müzik dinletisi


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla müzik dinletisi etkinliği yapıldı.
     Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nida Bayındır, sınav dönemine rastladığı için erken gerçekleştirilen müzik dinletisi öncesi yaptığı konuşmada, öğretmenleri, yapıcı, önder, öğrencilere lider ve model kişiler diye niteledi.
     Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün, Öğretmenler, gelecek nesiller sizin eseriniz olacaktır sözünü hatırlatan Doç. Dr. Bayındır, Her nesil, geçmiş neslin öğretmenidir. Böyle baktığımızda her birimiz öğretmeniz. Bizim için en değerli iş, öğrenmek ve öğretmektir. Milletimizin milli, ahlaki, kültürel yönden gelişmesi, öğretmenlerimizin çabalarına bağlı dedi.
     Doç. Dr. Bayındır, öğrencilerini gelecek neslin öğretmeleri olarak yetiştirmek ve görmek istediklerini sözlerine ekledi.
     Özel Başaran İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin sunduğu oratoryo ile devam eden etkinlikte, Okutman Yusuf Ziya Beydüz başkanlığındaki orkestranın yaptığı müzik eşliğinde Okutman Handan Özdemir ile Özel Başaran Yıldız Ortaokulu öğrencisi Ece Özdemir, çeşitli türküleri seslendirdi.
    
     -DPÜde Çocuk ve Doğa konulu söyleşi
    
     Televizyon programı yapımcısı ve sunucusu Serdar Kılıç, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesinde düzenlenen Çocuk ve Doğa konulu söyleşiye katıldı.
     Kılıç, söyleşide, yaşayarak öğrenmenin önemine dikkati çekerek, bir insana, bir çocuğa bir şey öğretirken duygunun bilgiden daha fazla önemli olduğunu bildirdi.
     Duygularla bir şey öğretilirse bütün bilgilerin verilebileceğini dile getiren Kılıç, Bir insan oturup dinleyerek ancak öğrendiklerinin yüzde 10unu aklında tutabilir ama yaşayarak, deneyerek elde ettiği bilgilerin yüzde 100ünü aklında tutar dedi.
     Kılıç, çocukların doğayı tanımasının önemli olduğuna işaret ederek, çocukların yaz tatilinde denize değil, biraz daha kültürümüzün yoğrulduğu köylere, kırsal alanlara, dağlara götürülmesi gerektiğini ifade etti.
     Söyleşi, Kılıçın bağlama çalarak sunduğu müzik dinletisiyle sona erdi.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER