Kuluda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Kuluda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri


KONYA (A.A) - Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kulu Müftülüğü tarafından, program düzenlendi.
     Kulu Belediyesi Konferans Salonunda yapılan etkinliğe, İlçe Kaymakamı Ayhan Işık, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerimin okunduğu program, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla şiir ve slayt gösterimiyle devam etti.
     Doç. Dr. Muhittin Okumuşlar, programda yaptığı konuşmada, Arap toplumunda cahiliye döneminde yaşanan ve insan onuruna yakışmayan uygulamalara değindi.
     Peygamberimizin 23 yıllık peygamberlik hayatı boyunca, "İnsan nasıl olmalı-", "Toplum nasıl olmalı" sorularının en güzel cevabını, ortaya çıkardığı toplum ve insan modeliyle verdiğini ifade eden Okumuşlar, şunları kaydetti:
     Arap toplumunda ırkçılık çok ileri düzeye gelmiş, insanlar aile aile, boy boy, sülale sülale birbirinden ayrılmışlardı. Herkesin kendi ırkını üstün gördüğü bir anlayış vardı toplumda. Ama Efendimiz Peygamber olarak ortaya çıktıktan sonra bütün ayrılıkçı anlayışlar son bulmuş üstünlük ancak takvadadır anlayışı hakim olmuştur. Bugün bu anlayışa çok ihtiyacımız var."
    
     Muhabir : Saim Erel
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Kuluda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER