KPIden Adana BTÜye destek ziyareti

KPIden Adana BTÜye destek ziyareti


ADANA (A.A) - Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi Kiev Politeknik Enstitüsü (KPI) Türkiye Temsilcisi Ömer Cihan Çıkın, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof Dr. Adem Ersoyu makamında ziyaret etti.
     Adana BTÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ömer Cihan Çıkın, yeni kurulan üniversitenin, gerek bölge, gerekse Türkiye için önemli bir kazanım olduğun belirtti.
     Yeni ve dinamik bir üniversitenin, bilim ve eğitim dünyasına kazandırıldığını ifade eden Çıkın, Bunun gerçekleşmesinde başta sayın rektörümüz olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Kurulma aşamasındaki üniversitelerin koşulsuz desteklenmesi gerekir ifadeleri kullandı.
     Çıkın, Adana BTÜnün kısa sürede bir dünya üniversitesi haline geleceğine inandıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Biz de KPI olarak her türlü işbirliği içinde olacağımızı belirtmek isterim. KPIda yapılan çalışmalara katılan Türk öğrenciler çok başarılı işlere imza atıyor. inanıyorum ki ileride Adana BTÜ ile ortak çalışmalarımız dahilinde bu üniversitenin öğrencileri de bu çalışmalarda yer alıp başarılı işlere imza atacak.
     Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy da, Ömer Cihan Çıkına ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
     Hedeflerinin dünya normlarına uygun bir üniversite seviyesine ulaşmak olduğunu dile getiren Ersoy Uluslararası ortak akademik çalışmalarla dünyaya açılan bir üniversite olmak istiyoruz. Bu konuda gösterdikleri ilgiden ötürü KPIya ve sayın Çıkına teşekkürlerimi bildirmek isterim ifadeleri kullandı.
    
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber KPIden Adana BTÜye destek ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER