Kocaeli tiyatroya doyacak

Kocaeli tiyatroya doyacak -Geçen sezon 13 oyun sahneleyen Şehir Tiyatroları, bu sezon da 8 yeni oyunla perdelerini açacak


KOCAELİ (A.A) - Ekim ayında perdelerini açmaya hazırlanan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının, yeni sezonda 9u yeni olmak üzere 18 oyunla sanatseverlerin karşısına çıkacak
     Belediyeden yapılan açıklamada, oyuncu ve teknik kadrosuyla Türkiyenin en önemli tiyatroları arasında yer aldığı ifade edilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının yeni sezonda hazırladığı repertuvarıyla iddiasını sürdürdüğü bildirildi.
     Bu kapsamda Şehir Tiyatroları yeni sezonda 9u yeni olmak üzere toplam 18 oyun sahneleyeceği belirtilen açıklamada, sezonun yeni oyunları arasında, geçen yıl Deprem konulu oyun yazma yarışmasında birinci olan Rasat Zamanı adlı oyunu da yer alacak.
     Geçen sezon 5i yeni toplam 13 oyun sahneleyen Şehir Tiyatrolarının, 282 gösterimin sonunda 84 bin 917 seyirci sayısına ulaştığı belirtildi.
     Şehir Tiyatroları bu sezon perdelerini, Shakespearenin ölümsüz eseri ve tiyatro tarihinin en önemli yapımlarından biri olan Kral Lear ile açacak.
    
     -Yeni oyunlar -
    
     Şehir Tiyatroları Kral Lear in yanı sıra bu yıl 8 yeni oyun sahneye koyacak. Bu oyunların biri de geçen yıl Deprem konulu oyun yazma yarışmasında birinci olan Rasat Zamanı adlı eser olacak. Ali Ömür Ulusoyun eseri olan oyunu Şehir Tiyatroları, sanatçılarından Aydın Sigalı yönetecek. Oyunun prömiyerinin Ocak ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.
     Geçen yaz sezonunda Dişi Horoz, Yedi Köyün Yargıcı, Hizmetçiler, Kel Şarkıcı ve Dönemeç, sezonun yeni oyunları arasında yer alacak. Diğer yandan, İtirafçı Yürek ve Kadın ile Memur adlı oyunlar ise Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Oda Tiyatrosunda sahnelenecek.
     Bunun yanı sıra geçen sezon büyük ilgi gören ve kapalı gişe oynayan oyunlar da seyirci ile buluşmaya devam edecek. Kösem Sultan, Kafesten Bir Kuş Uçtu - Guguk Kuşu, Karanlıkta Komedi, Rita, Seneye Bugün ve Fotoğraflar yeni sezonda yine perde açacak.
     Ayrıca, Robinson Dans Öğreniyor ve Kristal Çiçek adlı çocuk oyunları da Şehir Tiyatrolarının minik izleyicileri için sahnelenecek. Yetişkinler için kukla oyunu olan Gişe sezonun oyunları arasında yer alacak.
     Öte yandan, bu sezon Şehir Tiyatrolarının usta oyuncuları birçok oyunun yönetmenliğini ve sanat danışmanlığını üstlenecek. Şehir Tiyatroları sanatçılarından Melih Düzenli; Yedi Köyün Yargıcı ve Kel Şarkıcı, Aydın Sigalı, Rasat Zamanı ve İtirafçı Yürek, Koray Onur, Hizmetçiler, Aysel Yılmaz ise Dönemeç adlı oyunların yönetmenliğini üstlendi.
     Eylem Tanrıver, İtirafçı Yürek, Arzu Bigat Baril, Dişi Horoz ve Dönemeç, Fatih Sevdi ise Hizmetçiler adlı oyunların sanat danışmanlığını yapacak.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli tiyatroya doyacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER