Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa -Bilgi evlerindeki öğrencilere Çevre Hepimizin Birlikte Sahip Çıkalım semineri verildi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bilgi evlerindeki öğrencilere yönelik, Çevre Hepimizin Birlikte Sahip Çıkalım semineri verildi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, seminerin Çevre Mühendisi Bilal Döleş tarafından 130 öğrenciye verildiği belirtilerek, seminerde evsel atıkların toplanması, taşınması ve bertarafına yönelik olarak belediye tarafından yürütülen çalışmaların anlatıldığı kaydedildi.
     Eğitimde geri kazanılabilir nitelikteki kağıt, karton, plastik, cam, naylon, kullanılmış kızartmalık atık yağların, atık pillerin, bilgisayar, televizyon, monitör, yazıcı ve elektronik eşyaların kaynağında ayrı toplanmasının gerekliliğinin anlatıldığı vurgulanan açıklamada, atıkların kaynağında ayrı toplanarak ekonomiye geri kazandırılması sayesinde doğal kaynakların korunduğu ve ham maddeye olan ihtiyacın azaldığı ifade edildi.
     Açıklamada, atık getirme merkezlerinin tanıtımını gerçekleştirmiş, birey olarak çevrenin korunması ve iyileştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi, doğal kaynakların en uygun şekilde kullanılması ve korunmasına yönelik olarak katkı sağlamanın gerekliliği vurgulandı.
    
     -Mutlu yuvalar ve sağlıklı nesiller için yapıcı eş tutumları semineri
    
    
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından belediye personeline yönelik olarak, Mutlu yuvalar ve sağlıklı nesiller için yapıcı eş tutumları semineri verildi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştiren seminerde konuşan Esma Betül Acar, ilk olarak kadınların ve erkeklerin aile içinde yaptığı olumlu ve olumsuz davranışların neler olduğunu anlattı.
     Acar, boşanma ve huzursuz aile ortamı konusunda toplumda görsel yayınların olumsuz etkisinin yüzde 80 oranında olduğuna dikkati çekerek, bu yayınların gerekli mercilere şikayet oranın ise çok az olduğunu kaydetti.
     İnsanların doğru kararlar verebilmesi için kendisini tanıması gerektiğini vurgulayan Acar, evliliğin ciddiyetini kavrayarak bu kapsamda hangi eşin uygun olduğunu bilerek evliliğe adım atmanın çok doğru bir seçenek olacağını ifade etti.
    
     -Kartepede altyapı çalışmaları
    
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Kartepedeki altyapı çalışmaları devam ediyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Arslanbey bölgesinden Sultaniye, Örnek ve Pazarçayırı köyü ile Pamukova bölgesine ulaşımı sağlayan 3 kilometrelik yolda çalışmaların devam ettiği kaydedildi.
     Okul öğrencileri, ormancılar ve piknikçiler tarafından tercih edilen ana yollardan birisi olma özelliği taşıyan alternatif yol için 22 bin ton malzeme serildiği belirtilen açıklamada, şunlar bildirildi:
     Vatandaşların gölgede bulunan ormanlık ve piknik alanlarına ulaşımı daha konforlu şekilde sağlanacak. Çalışmalar ile yol genişliği 10 metreyi bulacak. Ayrıca yol üzerinde heyelan ve kaza risklerinin en aza indirilmesi için de çalışmalar yapılıyor.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
<< Önceki Haber Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER