Kocaelide sanayi sektöründeki istihdam arttı

Kocaelide sanayi sektöründeki istihdam arttı


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmaların yüzde 12,5inin eylül ayında istihdamında artış yaşandı.
     Kocaeli Sanayi Odası (KSO) tarafından yapılan araştırmaya göre, Kocaelide yapılan ankete yanıt veren firmaların yüzde 12,5inin istihdamlarının arttığını, yüzde 79,5inin ise istihdamlarında bir önceki aya göre değişim yaşanmadığını bildirdi.
     Firmalar, artışa neden olarak, söz konusu ayda alınan siparişler ve malzeme yatırımı sonucu artan iş gücü ihtiyacını gösterdi.
     Ankete katılan firmaların yüzde 23,2sinin bir önceki ay iç siparişlerinde bir artış yaşanırken, yüzde 19,76sının ise siparişlerinde azalma görüldü.
    
     -Dış siparişler-
    
     Kentte, dış siparişlerde ise firmaların yüzde 18,18i kasım ayında bir artışın yaşandığını bildirirken, yüzde 19,7si ihracatlarında düşüş olduğu, yüzde 62,12sinin ise dış sipariş miktarlarında bir değişimin yaşanmadığını belirtti.
     Sektörlerin siparişlerdeki artış, sezona bağlı olarak açıklanırken, araştırmaya katılan firmaların yüzde 76sı KOBİ, yüzde 24ü ise büyük ölçekli firma niteliğinde olduğu kaydedildi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide sanayi sektöründeki istihdam arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER