Kocaelide bayram hazırlıkları

Kocaelide bayram hazırlıkları


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kurban bayramında 9 mezbaha, 6 portatif kurban kesim yeri ve 1 kesimhane ile hizmet verecek.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kurbanlarını kestirmeleri için önlemler alındığı belirtilerek, şehrin belli noktalarında kesim yerleri oluşturulduğu bildirildi.
     Mezbaha ve örnek kesim noktalarının hijyenik hale getirildiği ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     İzmit, Hereke, Uzunçiftlik, Yuvacık, Gölcük, Karamürsel, Kandıra, Gebze ve Darıcadaki mezbahalar kurban kesimleri için hizmet verecek. Ayrıca, Kırkikievler, Derince, Körfez, Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Kandırada hazırlıkları sürdürülen örnek kesim yerleri vatandaşların Kurban Bayramında sorun yaşamamaları için vatandaşların kullanımına sunulacak. Büyükşehir Belediyesinin mezbaha, kesimhane ve örnek kesim yerleri hijyen açısından ilaçlama çalışmaları düzenli bir şekilde uygulanıyor. Ayrıca kurban kesimi esnasında görev yapacak veteriner hekimler kesimlerin uygun şartlarda yapılmasını kontrol altına alacak. Böylece kesimlerin hijyenik şartlarda yapılması ve vatandaşların sağlık sorunu yaşamamaları sağlanmış olacak.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide bayram hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER