Kelkitteki trafik kazası davası

Kelkitteki trafik kazası davası -Gümüşhanenin Kelkit ilçesinde 11 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasına ilişkin bir tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanenin Kelkit ilçesinde 11 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasına ilişkin bir tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan kamyon sürücüsü Necati Karuç (32) ile ölen kişilerin yakınları ve taraf avukatları katıldı.
     Söz alan sanık avukatlarından İsmail Taştan, olay yerinde yapılan keşif sonrası Karuçun kusurlu bulunması konusunda beyanda bulunmak için süre talep etti.
     Ölenlerin yakınlarının avukatı Mustafa Çağatay Çağan ise, sanığın olay sırasında çok hızlı araç kullandığını savundu.
     Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Kelkit ilçesine bağlı Ağıl köyü mevkisinde 2 Ekim 2012 tarihinde, Erzincandan Kelkite giden Halis Keskin yönetimindeki 29 M 0413 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen Necati Karuçun kullandığı 06 BF 7059 plakalı kamyon çarpışmıştı.
     Kazada, minibüs şoförü Keskin (53) ile yolcular Rıdvan Serici (33), Yüksel Gür (41), Mehmet Alkan (67), Elif Şahan (19), Güngör Altıntaş (52), Ahmet Erenler (57), Temel Keskinoğlu (78), Ömer Sarıca (53), Fırat Çelik (25) ve Süleyman Şanlı (46) hayatını kaybetmişti. Kamyon şoförü Karuç ile minibüsteki yolcu İsa Fidan (23) kazadan yaralı kurtulmuştu.
     Kamyon şoförü Karuça da taksirle birden çok kişinin ölümüne sebep olma, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve alkol veya uyuşturucu madde etkisi altında araç kullanma suçlarından dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Kelkitteki trafik kazası davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER