Kebapçılar da Akdeniz Oyunlarına hazırlanacak

Kebapçılar da Akdeniz Oyunlarına hazırlanacak -Mersinde 20-30 Haziran arasında gerçekleştirilecek oyunların bir bölümüne ev sahipliği yapacak Adanada, kebap ustaları ile garsonlara iletişim ve hijyen eğitimi verilecek -Eğitim sonu


ADANA (A.A) - Anıl Bağrık - Mersinde 20-30 Haziranda yapılacak 2013 Akdeniz Oyunlarının bir bölümüne ev sahipliği yapacak Adanada, kebap ustaları ile garsonlara iletişim ve hijyen eğitimi verilecek.
     Bu yıl 17incisi Mersinde düzenlenecek Akdeniz Oyunlarına yaklaşık 2,5 ay kala hentbol, binicilik, kano ve kürek branşlarına ev sahipliği yapacak Adanada oyunların heyecanı yaşanıyor.
     Müsabakaların yapılacağı tesislerdeki çalışmalarda sona gelinirken Çukurova Üniversitesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Adana Ticaret Odası ile Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği de işbirliğine giderek, sporcuların ve konukların oyunlar süresince rahat etmeleri için her türlü hazırlığı yapıyor.
     Bu kapsamda, katılımcılara hizmetin en yoğun olarak sunulacağı kafe, lokanta, restoran ve otellerde çalışanlar eğitime tabi tutulacak. Eğitimde, Akdeniz Oyunlarının tanıtımı yapılacak, iyi bir işletmede hijyen ortamının nasıl sağlanacağı, müşteriyle iyi iletişimin nasıl kurulabileceği anlatılacak.
     İşletme sahipleri ve yöneticileri, şef garsonlar ve ustabaşılarının katılacağı eğitim sonunda Akdeniz Oyunları Dostu sertifikası alacak iş yerleri, oyunlar için gelecek sporcular ve konuklara tavsiye edilen mekanlar arasında yerini alacak.
    
     -Kebabın uluslararası tanıtımı için fırsat-
    
     ATO Başkanı Ali Gizer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz Oyunlarının başta Mersin ve Adana olmak üzere Türkiyenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi.
     Bölgenin turizm pastasından aldığı paya büyük katkı sağlayacak oyunlara gelecek misafirleri, en iyi şekilde ağırlamak için çalıştıklarını anlatan Gizer, Lokantacılar, taksi şoförleri ve oteller başta olmak üzere bu kentte yaşayan herkesin bu organizasyona hazır hale gelmesini istiyoruz. Bu nedenle hazırlıkların bir parçası olan eğitimleri çok önemsiyoruz dedi.
     Oyunlar kapsamında 4 branşa ev sahipliği yapacak Adananın özellikle kebabının oyunlara katılacaklar için ayrı bir lezzet olarak öne çıkacağına dikkati çeken Gizer, şunları kaydetti:
     Kebabın aslına uygun hazırlanıp, servis edilmesi için eğitimler düzenleyerek 200ü aşkın iş yerine Tescilli Adana kebabı sertifikası verdik. Akdeniz Oyunları için düzenlenecek bu eğitimlerle de bir bakıma verdiğimiz bilgileri güncelleme fırsatı yakalayacağız. Ustabaşılarımızın ve garsonların misafirlere en iyi hizmeti sunmasını sağlayarak kebabın uluslararası tanıtımı için ayağımıza kadar gelen bu fırsatı iyi değerlendirmek istiyoruz.
     Adanadaki bir restoranın sahibi Şevket Aydoğdu da Akdeniz Oyunları kapsamında kente geleceklere en iyi şekilde hizmet etmek istediklerini belirterek, bu kapsamda düzenlenen eğitimlere personel gönderdiklerini söyledi.
     Aydoğdu, yerli ve yabancı konuklara kaliteli Adana kebabı sunabilmek için tüm restoranların aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kebapçılar da Akdeniz Oyunlarına hazırlanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER