Emniyetten motosiklet sürücülerine ücretsiz kask

Emniyetten motosiklet sürücülerine ücretsiz kask


MERSİN (A.A) - Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğü, bir motosiklet firmasıyla birlikte sürücülere ücretsiz kask ve güneş gözlüğü dağıttı.
     Atatürk Anıtı önünde İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi ve trafik ekiplerinin katılımıyla gerçekleşen törende, trafik polislerini gören motosiklet sürücüleri, önce ceza yazılacağı endişesiyle ekiplerin bulunduğu yere gelmek yerine ara sokaklara girmeye çalıştı.
     Ancak her sokak girişine yerleştirilen polis ekipleri, uygulamanın ceza yazmak amacıyla değil ücretsiz kask dağıtımı için olduğunu söylemeleri üzerine motosiklet sürücüleri kask dağıtımına rağbet gösterdi.
     Motosiklet sürücülerine önce uyarılarda bulunan Müdür İmişçi, daha sonra da kaskları dağıttı.
     İmişçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, polisin görevinin sadece trafik kanunlarını uygulamak ve bununla ilgili cezai işlem yapmak olmayıp önleyici hizmet verip vatandaşların can güvenliğini de sağlamak olduğunu kaydetti.
     Trafiğe çıkan vatandaşların yaptıkları her hatanın sadece kedilerini etkilemediğini belirterek kask dağıtma çalışmasının da Mondial Silifke yetkili bayi ile yaptıkları ortak bir çalışma olduğunu belirtti.
     Silifkede tescilli motosiklet sayısının diğer özel araçlar, toplu taşıma araçları, kamyon, kamyonetlerden daha fazla olduğunu belirten İmişçi, İlçemizde motosiklet sayısı 19 bine ulaşmış bulunmaktadır. Bu yüzden motorlar üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Sürücüleri trafik kurallarına uymaları için uyarıyoruz. Tescilsiz, insanları rahatsız eden ve can güvenliklerini tehlikeye atan bir takım motosikletlerle ilgili tespit çalışmalarımız ve cezai uygulamalarımız devam ediyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Emniyetten motosiklet sürücülerine ücretsiz kask Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER