Kayseri SYDVdeki yolsuzluk davası

Kayseri SYDVdeki yolsuzluk davası -Aralarında eski vali yardımcıları ve eski valilik özel kalem müdürünün de bulunduğu 7 kişiye hapis ve para cezası verildi


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfındaki (SYDV) yolsuzluk davasında, aralarında eski vali yardımcıları ve eski valilik özel kalem müdürünün de bulunduğu 7 kişiye hapis ve para cezası verildi.
     Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet Y. ve Bayram Ö, tutuksuz yargılanan Aysel K, Refik Y, eski Valilik Özel Kalem Müdürü Abdulkadir Ş. ile avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan dönemin vali yardımcıları Ali M. ve Fahri O. ile Gülay B. ve 9 banka görevlisi ise duruşmaya gelmedi.
     Sanıklar, suçsuz olduklarını belirterek beraatlarını istedi.
     Mahkeme heyeti, vakıf çalışanlarından Ahmet Yye 16 yıl 5 ay hapis ve 45 bin 65 lira para cezası, Bayram Öye 16 yıl 5 ay hapis ve 582 bin lira para cezası, Aysel Kye 1 yıl 4 ay hapis ve 92 bin 300 lira para cezası, Refik Yye 12 yıl 9 ay hapis ve 1 milyon 146 bin lira para cezası, eski Kayseri Valiliği Özel Kalem Müdürü Abdulkadir Şye 5 yıl 3 ay hapis ve 45 bin 60 lira para cezası, dönemin Kayseri Vali Yardımcıları Ali M. ve Fahri Oya 3 yıl 9ar ay hapis ve 22 bin 560ar lira para cezası verdi.
     Vakıf çalışanı Gülay B. ve 9 banka görevlisi ise beraat etti.
     Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Kayseri Valiliği SYDVdeki hesaplarda usulsüzlük olduğu ihbarı üzerine 23 Ocak 2009da soruşturma başlatmıştı. Bu kapsamda, vakıf müdürü ve görevlileri ile vali yardımcıları, valilik özel kalem müdürü ve banka görevlilerinin de bulunduğu 17 kişi hakkında "resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık" suçlamasıyla dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel / İsmail İçer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kayseri SYDVdeki yolsuzluk davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER