Kayserinin mahalleleri kitaplaştırılıyor

Kayserinin mahalleleri kitaplaştırılıyor


KAYSERİ (A.A) - Koordinatörlüğünü Kayseri Büyükşehir Belediyesinin eski başkanlarından Şükrü Karatepenin yaptığı Kayseri Mahalleleri adlı kitabın hazırlık çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Elmacıoğlu Restorandaki toplantıya, Şükrü Karatepe ve Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldızın yanı sıra kitabın hazırlanmasına emek veren yazarlar katıldı.
     Karatepe, burada yaptığı konuşmada, Kayserinin mahallerinin ve ilçelerinin burada yaşayan ya da yaşamış yazarlar tarafından kaleme alındığını, oluşturulacak kitabın Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırılacağını söyledi.
     Kitaba emek veren yazarlarla daha önce de bir araya geldiklerini hatırlatan Karatepe, Bazı yazarlarımız yaşadıkları mahallelerle ve o bölgenin kültürel yapısıyla ilgili düşüncelerini yazarak teslim etti. Kitapla ilgili çalışmalar sürüyor. Tamamlandığında kentimizin kültürel mirasına büyük katkı sağlayacak dedi.
     Kocasinan Belediye Başkanı Yıldız da belediyenin bastırdığı kitapların CDlere aktarıldığını belirterek, kitaplara özellikle şehir dışından yoğun ilgi olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Kayserinin mahalleleri kitaplaştırılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER