Kaymakam Sarıfakıoğullarından besicilere çevre uyarısı

Kaymakam Sarıfakıoğullarından besicilere çevre uyarısı


AMASYA (A.A) - Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, çevreyi uygunsuz şekilde kirleten besicilere cezai işlem uygulanacağını söyledi.
     Sarıfakıoğlulları, yaptığı açıklamada, ilçe merkezindeki 4 mahallede bulunan besi işletmelerine ait katı ve sıvı atıkların arazi sulama kanallarını, Tersakan Irmağını ve Yeşilırmakı kirlettiğine işret etti.
     Çevre duyarlılığının arttırılması ve ahır atıklarının yaşam alanlarına zarar vermemesini takip etmek için bir komisyon kurduklarını hatırlatan Sarıfakıoğulları, 9 kişilik komisyonun çevre kirliliği konusunda araştırma ve girişimlerde bulunacağını belirtti.
     Besi atıklarının sebep olduğu kirliliğin kısa vadede geçici olarak acilen çözüme ulaşması için besi ahırlarının iç kısmına ya da arka tarafında uygun bir alana sızdırmaz özellikte gübre çukurlarının yapılması veya havuzlara atıkların taşınmasının sağlanması konusunun bir önceki komisyon toplantısında karara bağlandığını söyleyen Sarıfakıoğulları, komisyon üyelerinin kirliliğin çözümü için fizibilite, maliyet ve sistemin çalışabilirliğini araştırmak ve bir sonuç elde etmek için çalışmalar yürüteceğini kaydetti.
     Sulama kanalı ve Tersakan Irmağına verilen ahır ayaklarının derhal kapatılması gerektiğini ifade eden Sarıfakıoğulları, Tüm uyarılara ve girişimlere rağmen eski sistem besicilik faaliyetine devam edenlere Çevre Kanununun ilgili maddeleri uyarınca 37 bin 696 lira ile 75 bin 375 lira arası para cezası uygulanacak dedi.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kaymakam Sarıfakıoğullarından besicilere çevre uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER