Kardeş Şehirlerarası İşbirliğini Geliştirme Toplantısı

Kardeş Şehirlerarası İşbirliğini Geliştirme Toplantısı -ATSO Başkanı Çinçin: "2012 verilerine göre Hatayın 2 milyar 100 milyon dolarlık ihracat potansiyeli içinde Almanyanın payı sadece yüzde 1.8 olarak kalmıştır" (Fotoğ


HATAY (A.A) - Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen, Antakya - Kiel Kardeş Şehirlerarası İşbirliğini Geliştirme Toplantısı yapıldı.
     ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Erol Bilecik Kongre Merkezindeki toplantıda yaptığı konuşmada, amaçlarının iki şehir arasında var olan işbirliği hacmini arttırmak olduğunu söyledi.
     Türkiyenin 2012 yılında yaptığı 138 milyar dolarlık ihracatın yaklaşık yüzde 9.5ini Almanyayla gerçekleştirdiklerini ifade eden Çinçin, "Almanya en fazla ihracat yaptığımız ülke konumundadır. Fakat Hataydan 2012 yılında Almanyaya yapılan ihracat rakamlarına baktığımızda, 15inci sırada yer aldığı görülüyor. Hataydan 2012 yılında Almanyaya yapılan ihracat 37 milyon dolardır. 2012 verilerine göre Hatayın 2 milyar 100 milyon dolarlık ihracat potansiyeli içinde Almanyanın payı sadece yüzde 1.8 olarak kalmıştır. Bu durum iki ülke ve iki kardeş şehir arasında daha fazla ticaret ve işbirliği yapmamız gerektiğini göstermektedir" diye konuştu.
     Türkiye ve Almanya arasında geçmişe dayanan köklü bir ilişki bulunduğunu belirten Çinçin, iki ülke arasındaki tarihsel dostluk bağlarının, zaman içinde çok sayıda Türk vatandaşının Almanyaya göç etmesiyle daha da güçlendiğine dikkat çekti.
     Toplantıda, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Hatay Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Cenk Özbaykal, yatırımcılara yönelik Hatayın tanıtımını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
     Toplantıya, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Almayanın Schleswig - Holstein Eyaleti Başkent Kiel Valisi Cathy Kietzer, Kiel Kalkınma Ajansı Temsilcisi Wolfgang Scmidt, Kiel Sanayi ve Ticaret Odası Temsilcisi Werner Koopmann ile bir çok işadamı ve sivil toplum kuruluşları katıldı.
    
     Muhabir: Lale Köklü
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Kardeş Şehirlerarası İşbirliğini Geliştirme Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER