Karayollarında durum

Karayollarında durum


ANKARA (A.A) - Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.
     Karayolları Genel Müdürlüğünün günlük yol durumu bültenine göre, Pirahmet-Köse-Kelkit yolunun 29. kilometresinde (Özen Köyü mevki) yapılacak kazı çalışmaları nedeniyle 13.00-14.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.
     TEM Otoyolunun Hasdal Kavşağı-Kemerburgaz-Yassıören ayrımı yolunun 13. kilometresinde bulunan üst geçit köprüsünün orta ayağı 23.00-05.30 saatleri arasında kesilerek kaldırılacağından, 15 Ekime kadar her iki yönde sol taraftaki iki şerit trafiğe kapatılacak.
     Hopa-Borçka yolunun 34-35. kilometreleri arasındaki sel tahribatı nedeniyle ulaşım tek şeritten ve kontrollü olarak sağlanıyor.
     Düzce il sınırı Ereğli-Zonguldak yolunun 53-55. kilometreleri arasındaki patlatmalı bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle 14.30-17.30 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak. Yolun trafiğe kapalı olduğu sürede ulaşım alternatif güzergahlardan sağlanacak.
     Giresun-Trabzon yolunun 19-20. kilometreleri arasındaki Çarşıbaşı ilçesi mevkisinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.
     Aliağa-Bergama-Dikili yolunun 10-16. kilometreleri arasındaki üst yapı çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.
     Manisa-İzmir yolunun 9-11. kilometreleri arasındaki heyelan temizleme çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.
     İzmir-Manisa yolunun 9-11. kilometreleri arasında heyelan ıslah çalışmaları nedeniyle ulaşım Manisa-İzmir istikametinden iki yönlü olarak veriliyor.
     Çay-Sultandağı-Akşehir yolunun 10-12. kilometreleri arasında alt geçit yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.
     Anadolu Otoyolunun Yeniçağa Kavşağı-Çaydurt Kavşağı kesimi 8-10. kilometreleri arasındaki üst yapı yenileme çalışmaları nedeniyle İstanbul-Ankara istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım Ankara-İstanbul istikametinden iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanıyor.
     Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu (Yenice Kavşağı-Gaziantep Doğu Kavşağı arası) ve bağlantı yolları ile Toprakkale-İskenderun Otoyolu ve bağlantı yollarının muhtelif kesimlerindeki üst yapı, genleşme derzleri ve diğer işlere ait onarım çalışmaları nedeniyle Adana-Gaziantep yönü trafiğe kapatılarak, ulaşım karşı yönden iki yönlü olarak sağlanıyor.
     Havran-Balıkesir yolunun 27. kilometresindeki (Balya Kavşağı) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 13.00-16.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.
     Zara-İmranlı yolunun 18-28. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 14.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.
     TEM Otoyolunun Körfez Kavşağı ile Gebze Kavşağı arasındaki köprü ve viyadüklerin izolasyon ve asfalt yenileme çalışmaları (24 saat esasına göre) nedeniyle otoyolun Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım çalışma mahalline göre uygun kavşaklardan D-100 Karayoluna yönlendiriliyor.
     Anadolu Otoyolunun Kaynaşlı Kavşağı ile Düzce Kavşağı arasında bulunan Asarsuyu Köprüsünün onarım çalışmaları nedeniyle Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanıyor.
     TEM Otoyolunun Gümüşova-Kaynaşlı arasında üst yapı yenileme çalışmaları nedeniyle İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım Ankara istikametinden sağlanıyor. Çalışma içerisinde kalan Düzce gişe çıkışı ile İstanbul yönünde otoyola giriş bağlantı kolu trafiğe kapatılacak. Sürücülerin İstanbul yönünde Kaynaşlı Gişelerinden çıkması gerekiyor.
     Konya-Isparta il sınırı-Yalvaç Ayrımı yolunun 6-18. kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle yol ulaşıma kapatıldı.
     Anadolu Otoyolunun Çaydurt Kavşağı-Gerede Kavşağı 3-21. kilometreleri arası üst yapı çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor. Yeniçağa Kavşağının Ankara yönü trafiğe kapalı olduğu için İstanbul yönünden gelen sürücülerin Çaydurt Kavşağını, otoyolunu kullanmak isteyenlerin ise Gerede veya Çaydurt kavşaklarını kullanmaları gerekiyor.
     O-2 Otoyolunun Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Çamlıca Gişeleri arasında kalan muhtelif kesimlerde üst yapı yenileme ve tamirat çalışmaları nedeniyle 23.00-06.00 saatleri arasında çalışılan şeritlerde yol trafiğe kapatılacak, ulaşım diğer şeritlerden sağlanacak.
     Beyşehir-Ilgın Ayrımı-Konya yolunun 3-13. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 22 Ekime kadar hafta içi her gün 14.00-17.00 saatleri arasında en fazla 2 saat süreyle yol ulaşıma kapatılacak.
     Konya-Seydişehir yolunun 35-39. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, çarşamba ve perşembe günleri 14.00-17.00 saatleri arasında yol en fazla 2 saat süreyle trafiğe kapatılıyor.
     Konya-Beyşehir yolunun 55-57. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları yapılacağı için 1 Kasıma kadar hafta içi her gün 14.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.
     TEM Otoyolunun Körfez Kavşağı-İzmit (Doğu) Kavşağı 73-100 kilometreleri arasında asfaltlama çalışmaları nedeniyle Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım İzmit (Doğu) Kavşağından D-100 Karayoluna yönlendirilecek. Çalışma, hafta içi her gün 22.00-07.00, cumartesi günü 22.00-11.00, pazar günü ise 24.00-07.00 saatleri arasında yapılacak.
     TEM Otoyolunun Avcılar-Kınalı kesimi ana yolda; Hadımköy, Çatalca, Silivri ve Kınalı köprülü kavşak kolları; gişe sahaları ve bağlantı yollarında üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanacak. Çalışmaların gece yapılacak bölümlerinde 23.00-07.00 saatleri arasında kavşak kolları trafiğe kapatılarak, trafik alternatif güzergahlardan sağlanacak.
     Söke-Milas yolunun 0-19. kilometreleri arasında (Bafa Gölü-Karacabel Tüneli mevki) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle çarşamba ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılıyor.
     Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 6-16 ve 80-87. kilometreleri arasındaki muhtelif kesimlerde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 08.00-19.00 saatleri arasında yol aralıklarla trafiğe kapatılacak.
     Söke-Milas Ayrımı-Akbük-Didim yolunun 6-11nci kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, perşembe ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
     Milas-Yatağan yolunun 4-19. kilometreleri arasındaki (Kozağaç mevki, Boğayokuşu mevki ve Karaltı mevki) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı ve perşembe günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
     Artvin-Erzurum yolunun 1-18. kilometreleri arasındaki (Ardanuç il yolu ayrımı-Oruçlu mevki arası) Deriner Barajının su tutması nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Ulaşım Artvin Sanayi Mahallesi Oruçlu mevki arasındaki servis yolundan sağlanıyor.
     Dumlupınar-Altıntaş yolu arasında yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım otobüs, kamyon ve çekici gibi araçlara kapatıldı, binek araçların (otomobil, pikap, vs.) geçişlerine ise kontrollü olarak izin veriliyor.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Karayollarında durum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER