Karate

Karate -9. Uluslararası Palandöken Kupası Erzurumda başladı


ERZURUM (A.A) - 9. Uluslararası Palandöken Karate Kupası, Erzurumda başladı.
     Yeni Erzurum Spor Salonundaki organizasyonda Türkiyenin yanı sıra Gürcistan, Ermenistan, Rusya, Ukrayna, İran, Azerbaycan, Tacikistan ve Kazakistandan yaklaşık 700 sporcu mücadele edecek.
     İran Hakem Komite Başkanı Javad Salimi, AA muhabirine, 3 gün serecek kupaya sadece İrandan 110 sporcunun katıldığını belirterek, ülkesinin bu organizasyona büyük önem verdiğini söyledi.
     Palandöken Kupasına düzenli olarak katıldıklarını anlatan Salimi, 12si küçük olmak üzere 110 sporcumuz derece elde edebilmek için yarışacak. Burada madalya veya kupa almak önemli değil. Önemli olan buradan çıkan dostluklardır. İran ve Türkiye her zaman iki dost ülkedir. Bu şampiyonada da yine dostluk kazanacaktır diye konuştu.
     Organizasyon sorumlusu Ahmet Çelebi de organizasyona başlarda sadece Erzurum ve İrandan gelen sporcuların katıldığını, bugün ise katılan ülke sayısının 8e çıktığını belirtti.
     Gelecek yıllarda bu sayıyı artırmak için çalışmalar yapacaklarını ifade eden Çelebi, şunları kaydetti:
     Türkiyeden 25 ilin yanı sıra 8 ülkeden sporcular, bugün Erzurumda yarışıyor. Yarın Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da buraya gelerek müsabakaları izleyecek. Federasyonumuz şampiyonaya büyük destek veriyor. Tanıtım ve organizasyonda verilen destekle katılım sayısı arttı.
     Karate Federasyonunun 7. Uluslararası Karadeniz-Hazar Ülkeleri Şampiyonasının da Erzurumda yapılmasını kararlaştırdığını ifade eden Çelebi, 2 Haziranda da bu şampiyona start alacak ve iki şampiyonaya toplam bin 64 sporcu katılmış olacak. Palandöken Karate Kupası için yarın Çifte Minareli Medrese önünden Kent Meydanına daha sonra da Havuzbaşına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek dedi.
     Bu arada, Palandöken Kupasında takım halinde birinci olan kulübe bin, ikinci olan kulübe 600, üçüncü olan kulübe ise 300 dolar para ödülü verilecek.
     (SL-AYZ-İLK-İU)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER