Karabükte sabah namazı kampanyası

Karabükte sabah namazı kampanyası -Yenice İlçe Müftülüğü sabah namazlarına gelmeyen vatandaşları camiye çekmek için Sabah Namazlarını Camide Kılalım kampanyası başlattı -Kampanya kapsamında broşürler bastıran görevliler


KARABÜK (A.A) - Yenice İlçe Müftülüğü sabah namazlarına gelmeyen vatandaşları camiye çekmek için Sabah Namazlarını Camide Kılalım kampanyası başlattı.
     Yenice İlçe Müftülüğü, sabah namazlarında camilerde cemaat olmadığı gerekçesi ile başlattığı kampanya kapsamında üzerinde Değerli halkımız davetlisiniz. Allah rızası için sizleri sabah namazlarını camilerde kılamaya davet ediyoruz. Doğduğun günden öleceğin güne kadar duyduğun ve duyacağın bu çağrıya icabet etme zamanın gelmedi mi- Haydi namaza, haydi felaha. Cemaatle kılınan namaz tek başına kılınan namazdan 27 derece üstündür (Buhari Ezan 30. Muslim, Mescid 42). Kim sabah namazını cemaatle kılarsa, bütün gece namaz kılmış gibi olur (Muslim, Mescid 260). Tarih: Yaşadığın müddetçe. Saat: Güneş doğmadan yarım saat önce yazılarının yer aldığı binlerce broşür ilçe halkına dağıtıldı.
     İlçe Müftü Vekili Mehmet Kemal Balcılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah namazlarını vatandaşların evlerinde kıldığını ve camiye gelmediklerini tespit ettiklerini ve bu nedenle bir kampanya başlattıklarını söyledi.
     Kampanyanın amacına ulaşacağına inandıklarını ifade eden Balcılar, şöyle konuştu:
     Müslümanlara günde 5 vakit namaz farzdır. Rasülüllah efendimiz cemaatle kılınan namazın tek başına kılınan namazdan 27 derece üstün olduğunu buyurmuştur. Peygamber efendimizin Kim sabah namazını camide cemaatle kılarsa, bütün gece namaz kılmış gibi olur hadisi şerifinden hareketle Yenice İlçe Müftülüğü olarak harekete geçtik. İlçemiz merkezinde, belde ve köylerimizde bulunan başta görevlilerimizin katkı ve destekleriyle 5 bin davetiye niteliğinde broşür bastırıp dağıtımına başladık. Cemaat sayısında artış olacağını ümit ediyoruz.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Karabükte sabah namazı kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER