Karabükte hava kirliliği tartışmaları

Karabükte hava kirliliği tartışmaları


KARABÜK (A.A) - Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç, insan sağlığını tehlikeye düşürecek kadar çevreyi kirleten kurum ve kuruluşlara, gereken yasal işlemlerin muhakkak yapılması ve bu konuda bir taviz verilmemesi gerektiğini bildirdi.
     Büyükgenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldikleri andan itibaren kentin ve kentlinin hak ve hukukunu koruma konusunda hassasiyetlerini, her ortamda ve platformda gösterdiklerini ve yine göreve geldikleri ilk günden itibaren hava ve çevre kirliliği konusunu her ortamda hassasiyetle takip edeceklerini belirttiklerini söyledi.
     İnsan sağlığından daha önemli hiçbir şeyin olmadığını vurgulayan Büyükgenç, şöyle konuştu:
     Tüm tesisler insan için vardır. İnsan sağlığını tehlikeye düşürecek kadar çevreyi kirleten kurum ve kuruluşlara, gereken yasal işlemler muhakkak yapılmalı ve bu konuda bir taviz verilmemelidir. Ayrıca yetkililer, bu konuyla ilgili olarak kamuoyunda yanlış anlaşılmaları önleyecek şekilde, gerekirse her gün kamuoyunu bilgilendirmelidirler. En azından hava kirliliğinin çok olduğu saatlerde halkı uyarmak lazım. Yaşlılar ve çocukların sokağa çıkmamalarının istenmesi gerekmektedir.
     Ayrıca Karabükte hava kirliliği oluşturan hiçbir işletmede emisyon değerlerinin ölçülemediği iddia edilmektedir. Böyle bir durum varsa durum çok vahimdir. İlgili kanun gereği bunların biran önce ölçülmesi ve bu bacalara sensör taktırılması gerekmektedir.
     Büyükgenç, bu konunun sürekli takiplerinde olmaya devam edeceğini ifade ederek, yetkililerden halkın sağlığını tehlikeye atacak bu duruma izin vermemelerini beklediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Karabükte hava kirliliği tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER