Kar lastiği uygulamasında bölgesel esneklik talebi

Kar lastiği uygulamasında bölgesel esneklik talebi -TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın: -İzmir, Akdeniz Bölgesi ve Güney illerimizde kar lastiği takmak bir lükstür. Araca da zarar verebilir -Hava sıcaklıklarının kış aylarında Türkiye


EDİRNE (A.A) - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, İzmir, Akdeniz Bölgesi ve Güneydeki illerde kar lastiği uyugulamasının araçlara zarar verebileceğini belirterek, Hava sıcaklıklarının kış aylarında Türkiye ortalamasına göre yüksek olan bu illerdeki kar lastiği uygulamasıyla ilgili hazırlanacak yönetmelikte değişiklikler sunulabilir dedi.
     Edirnede düzenlenen Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odaları Bölge Toplantısında konuşan Apaydın, Ege ve Akdeniz bölgelerinin bazı illerinde kar lastiği takmanın araçlara zarar verebileceğini ifade etti.
     Kar lastiği genelgesiyle ilgili yeni bir yönetmeliğin hazırlanması gerektiğini anlatan Apaydın, Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan araçlar ve gerekli görülen bölgelerdeki sürücüler, kar lastiklerini yine kullanacak. Ancak İzmir, Akdeniz Bölgesi ve Güney illerimizde kar lastiği takmak bir lükstür. Araca da zarar verebilir. Hava sıcaklıklarının kış aylarında Türkiye ortalamasına göre yüksek olan bu illerdeki kar lastiği uygulamasıyla ilgili hazırlanacak yönetmelikte değişiklikler sunulabilir şeklinde konuştu.
     Apaydın, kendilerine, tırın ön çekicisi ve dorsesine kar lastiği takılabilir mi- şeklinde soruların geldiğini vurgulayarak, tırlarda kar lastiğinin ön çekiciye takıldığını, kör dingil ya da dorseye takılmayacağını bildirdi.
     Kar lastiğinin özellikleri ve kullanım alanlarının bulunduğunu ifade eden Apaydın, hazırlanacak yönetmeliğin sürücüleri rahatlatacağını bildirdi.
     Apaydın, trafik kazalarının nedenlerinin en başında, sürücü hatalarının geldiğine dikkati çekerek, dikkatsizlik ve çeşitli nedenlerde pek çok sürücünün trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini dile getirdi.
     Bölge toplantıları kapsamında, 10 ayrı kenti gezerek şoförlerin sorunları ve beklentilerini dinleyeceklerini kaydeden Apaydın, bir sonraki bölge toplantısını, gelecek ay Mardinde gerçekleştireceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kar lastiği uygulamasında bölgesel esneklik talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER