Telefonla dolandırıcılık çetesi otel müdürünün kabusu

Telefonla dolandırıcılık çetesi otel müdürünün kabusu oldu -Marmariste bir otelin genel müdürü, dolandırıcılık çetesinin vatandaşları aradığı telefon numarasını kendi numarasına yönlendirilmesi yüzünden zor günler geçiriyor -Hattına


MUĞLA (A.A) - Marmariste bir otelin genel müdürü, dolandırıcılık çetesinin vatandaşları aradığı telefon numarasını kendi numarasına yönlendirilmesi nedeniyle zor günler geçirdiğini belirtti.
     Club Anastasia Otel Genel Müdürü Levent Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazartesi günü cep telefonundan arayan bir kişinin Trabzonun bir ilçesinde görevli komiser olduğunu söyleyerek hakkında suç duyurusu bulunduğunu bildirdiğini anlattı. Şikayetçi olan kişinin, kredi kartı bilgileri kullanılarak bin lira dolandırıldığını iddia ettiğini kaydeden Aydın, Şikayetçi benim bir banka görevlisiymiş gibi arayarak özel bilgilerini aldığımı iddia etti dedi.
     Hakkında şikayette bulunan kişiye hangi cep telefonu numarasından kendisine ulaştığını sorduğunu da anlatan Aydın, şikayetçi kişinin başka bir GSM operatörüne ait numaradan arandığını söylediğini belirtti. Bu kişiyi dolandıran zanlıların cep telefonlarını kendi numarasına yönlendirdiklerini tespit ettiğini vurgulayan Aydın, O gün telefonum neredeyse hiç susmadı. Bu olayla ilgili telefonuma 69 çağrı geldi. Bunlar, dolandırıldığını fark ederek arayan kişiler diye konuştu.
     Levent Aydın, dolandırıcılık çetesinin vatandaşları banka görevlisi gibi aradıklarını, daha sonra çeşitli bahanelerle özel bilgilerini aldıkları kişilerin hesaplarından para çektiklerini kaydetti.
    
     -Telefonunu kapatmak zorunda kaldı-
    
     Marmaris Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirten Aydın, savcılık makamındayken de dolandırılan 4 kişi tarafından arandığını, telefonunun hoparlörünü açarak, konuşmaları savcıya da dinlettiğini anlattı. Başvurusuna rağmen iki GSM operatörünün 4 gündür telefonuna yapılan yönlendirmeyi iptal etmediğini ifade eden Aydın, bu nedenle telefonunu kapatmak zorunda kaldığını kaydetti.
     Aydın, vatandaşların hala dolandırılmaya devam ettiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     Bana ulaşan mağdurlardan birisini aradıklarında, Bankadaki mevduatının tarihi doldu bununla ne yapacaksınız- diye sormuşlar. Vatandaşları dolandırırken annelerinin kızlık soyadına varana kadar söylemişler. Bu bize çetenin içinde bankacıların da olduğunu gösteriyor. Bu çetenin içinde bilgi işlemciler de var.
    
     Muhabir: Levent Kişi / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Telefonla dolandırıcılık çetesi otel müdürünün kabusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER