Kamuda serbest kıyafet tartışmaları

Kamuda serbest kıyafet tartışmaları -Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Uçan: -18 Martta başlayan kamuda serbest kıyafet eylemine ilimizde yoğun bir katılım var ve herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor


KÜTAHYA (A.A) - Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Kütahya İl Temsilcisi Kamil Uçan, sendika üyelerinin serbest kıyafetle hizmet vermesine ilişkin, 18 Martta başlayan kamuda serbest kıyafet eylemine ilimizde yoğun bir katılım var ve herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor dedi.
     Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Kütahya Şube Başkanlığı görevini de yürüten Uçan, gazetecilere yaptığı açıklamada, serbest kıyafet uygulamasının yalnızca eğitim kurumlarında değil, tüm kamu kurumlarında çalışanlar tarafından desteklendiğini ve Memur-Sene bağlı sendika üyeleri tarafından 18 Mart itibariyle serbest kıyafet uygulamasının fiili olarak başladığını bildirdi.
     Kamu çalışanlarının kılık kıyafetiyle ilgili mevcut yönetmeliği darbe ürünü diye niteleyen Uçan, şunları kaydetti:
     Yönetmeliğin değiştirilmesi için 2013 yılının ilk iş günü olan 2 Ocakta yeni yıl yeni başlangıç olsun dedik ve iş yerlerimize serbest kıyafetle gittik. Daha sonra serbest kıyafet uygulaması için 10 Milyon İmza Kampanyası başlattık ve halkın büyük bir teveccühüyle bir ay gibi kısa bir sürede 12 milyon 300 bin imza toplayarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelike sunduk. Hükümetin, halkın bu talebini yerine getirmesi için 18 Marta kadar süre verdik. Anayasaya aykırı olan bu yönetmeliğin değişmemiş olmasından dolayı artık bu yönetmeliği tanımıyor ve iş yerlerine serbest kıyafetle gidiyoruz. 18 Martta başlayan kamuda serbest kıyafet eylemine ilimizde yoğun bir katılım var ve herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Bu sorun çözülünceye kadar bu eylemimiz devam edecek.
     Uçan, 18 Marttan bu yana kamu kurumlarının tamamında olduğu gibi okullarda da öğretmen, idareci ve diğer personelin serbest kıyafetle çalıştığı bilgisini vererek, işlerin yürütülmesi ve eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesinde herhangi bir aksaklık olmadığı gibi bu durumun halk tarafından yadırganmadığı belirtti.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kamuda serbest kıyafet tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER