Kamuda kılık ve kıyafet özgürlüğü talebi

Kamuda kılık ve kıyafet özgürlüğü talebi -Memur-Sen Düzce İl Temsilcisi Kılıç: Milletin talebini yansıtan 12 milyon 300 bin imzaya sahip çıkacak ve 18 Marttan itibaren eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gideceğiz (


DÜZCE (A.A) - Memur-Sen Düzce İl Temsilcisi Orhan Kılıç, milletin talebini yansıtan 12 milyon 300 bin imzaya sahip çıkacaklarını belirterek, 18 Marttan itibaren eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gideceklerini bildirdi.
     Kılıç, yaptığı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında 30 yıldır süren kılık ve kıyafet dayatmasının günümüz Türkiyesine hiç yakışmadığını savundu.
     Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası kapsamında topladıkları imzaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelike ilettiklerini anımsatan Kılıç, yönetmeliğin kaldırılması konusunda kararlı olduklarını vurguladı.
     Milletin talebini yansıtan 12 milyon 300 bin imzaya sahip çıkacak ve 18 Marttan itibaren eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gideceğiz diyen Kılıç, Memur-Sen olarak çağ dışı yönetmeliği kaldırtmak için elimizden gelen hiçbir gayreti esirgemeyecek, örgütlü gücümüzü harekete geçireceğiz. Hükümetten beklentimiz kamuda çalışmak için kadınlara başı açık olmayı dayatan, temel hak ve hürriyetler açısından düşünüldüğünde ise başörtülü kadınlara zulmeden ucube yönetmeliği, darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetine atmasıdır şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kamuda kılık ve kıyafet özgürlüğü talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER