Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü kampanyasına Kırşehirden

Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü kampanyasına Kırşehirden destek -Memur-Sen Kırşehir İl Temsilciliği ve 24 sivil toplum kuruluşu Kamuda Kılık-Kıyafet Dayatması Son Bulsun, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyasına destek verdi


KIRŞEHİR (A.A) - Memur-Sen Kırşehir İl Temsilciliği ve 24 sivil toplum kuruluşu, Kamuda Kılık-Kıyafet Dayatması Son Bulsun, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyasına destek verdi.
     Eğitim-Bir-Sen İl Temsilciliğinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kırşehirlileri kampanyaya katkı yapmaya çağırdı.
     Topluluk adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Kırşehir İl Temsilcisi Ali Rıza Aka, 30 gün boyunca sürecek olan kampanya sonunda, başörtüsü yasağının kalkması taleplerini de içeren imzaların Başbakanlığa gönderileceğini, gerekli desteğin alınması için Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve siyasi partilere de kampanya hakkında bilgi verileceğini söyledi.
     Toplumsal duyarlılığı olan sivil toplum örgütleriyle, kurum ve kuruluşları da kampanyaya destek olmaya çağıran Aka, şunları kaydetti:
     Temsilcilerimiz eliyle bütün işyerlerine ve standlarımızla tüm Kırşehir halkımıza imza formlarını ulaştırarak desteklerini isteyeceğiz. Bugün bu çalışmalarımıza, vatandaşları da dahil ederek Özgürlük için 10 Milyon İmza kampanyası sonucunda toplanacak imzaları Başbakanlığa sunacağız. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik darbeci zihniyetin bir kalıntısıdır. Çalışanların saç tarama şekline, ayakkabı modeline, etek boyuna, gömlek yakasına, bıyığına, favorisine ve süveterine karışan bu yönetmeliğin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz.
     Konuşmaların ardından, 24 sivil toplum kuruluşu ve Memur-Sene bağlı 10 sendikanın başkanı kampanyaya ilk imzalarını attı.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER