Kaliteli Fındık Projesi tanıtıldı

Kaliteli Fındık Projesi tanıtıldı -TTB Yönetim Kurulu Başkanı Köleoğlu Üreticilere 50 bin jüt çuval ücretsiz olarak dağıtılacak


TRABZON (A.A) - Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Keleoğlu, kurutulan fındığın depolanması sırasında kullanılan çuvalların türünün son derece önemli olduğunu belirterek, üreticilere 50 bin jüt çuvalın ücretsiz olarak dağıtılacağını söyledi.
     Köleoğlu, borsa binasında düzenlediği basın toplantısında, projenin, borsanın koordinatörlüğünde, Oltan Gıdanın desteği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Trabzon İl Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlandığını ifade etti.
     Proje hakkında da bilgi veren Köleoğlu, şunları kaydetti:
     Projeyle birlikte üreticilere 50 bin jüt çuval ücretsiz olarak dağıtılacak. Kurutma işleminde makineli sisteme geçilecek ve ürününü kurutacak üreticilerden ücret alınmayacak. Projenin amacı, üreticilerin kaliteli fındık üretmesini sağlamak amacıyla, fındıkta küflenme denilen aflatoksin oluşumuna neden olan naylon çuvallar yerine jüt çuval kallanımını teşvik etmek ve yörenin iklimi nedeniyle yaşanılan kurutma problemini ortadan kaldırmak.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Trabzon İl Müdürü Sabri Topbaş ise projenin bölge için çok önemli olduğunu ifade ederek, Çuvalların dağıtım işini müdürlük olarak bir yapacağız. Çuval alacak üreticileri belirleyeceğiz ve bu listeye göre dağıtım işlemi gerçekleştirilecek dedi.
     Proje kapsamında çuvalların dağıtımının 2-15 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Kaliteli Fındık Projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER