Kalecik Barajının temeli atıldı

Kalecik Barajının temeli atıldı -Başbakan Yardımcısı Atalay: Türkiye ilk defa imparatorluk döneminden sonra böyle bir gücü yakaladı. Biz, imparatorluk mirasçısı bir ülkeyiz ve bugün o gücümüzü hamdolsun tekrar dünyada büyük T


ANKARA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye ilk defa imparatorluk döneminden sonra böyle bir gücü yakaladı. Biz, imparatorluk mirasçısı bir ülkeyiz ve bugün o gücümüzü hamdolsun tekrar dünyada büyük Türkiye olarak yakaladık dedi.
     Kalecik ilçesinde Kalecik Barajının temel atma törenine, Atalay ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve öteki ilgililer katıldı.
     Burada konuşan Kapusuz, barajın 50 yıldır Kaleciklilerin hayali olduğunu ifade ederek, Bu iktidarın bir tek hedefi var. Ne yaparım da bu milletin duasını alırım. Yaptığımız hizmeti bu ülkeye bereket getirsin diye yapıyoruz. 2023 yılına kadar projelerimizi hazırladık, bir bir devreye sokuyoruz diye konuştu.
     Bakan Eroğlu da son 9 yılda Türkiyenin destanlar yazdığını, IMFye olan borcun ve vatandaşların alacaklarının büyük bir kısmının ödendiğini belirterek, Merkez Bankasının da kasasını doldurduklarını, Merkez Bankasının kasasında 91 milyar dolar döviz bulunduğunu söyledi.
     Eroğlu, Kalecik Barajının tamamlanmasının ardından 25 bin dekar arazinin sulanacağını, ilçeye de yılda 3 milyon metreküp su verileceğini söyleyerek, Geçmişte bu barajı yapmamaları isabet olmuş. Çünkü işin içinden çıkamazlardı. Barajın hayırlı olmasını diliyoruz dedi.
     Başbakan Yardımcısı Atalay ise Türkiyenin emin adımlarla güven veren bir şekilde yoluna devam ettiğini, insanların öz güvenlerinin ve gelecekle ilgili beklentilerinin arttığını söyleyerek, bir yandan özel sektörün bir yandan da kamu yatırımlarının arttığını belirtti.
     Türkiyenin bu günkü haliyle övünülmesini gerektiğini kaydeden Atalay, şöyle devam etti:
     Türkiye ilk defa imparatorluk döneminden sonra böyle bir gücü yakaladı. Biz, imparatorluk mirasçısı bir ülkeyiz ve bugün o gücümüzü hamdolsun tekrar dünyada büyük Türkiye olarak yakaladık. Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları olmaktan övünelim. Dünyanın neresine giderseniz gidin, hem paramızın değeri arttı hem de pasaportumuzun gücü arttı.
     Konuşmaların ardından da, Kalecik Barajını yapacak olan Güvensoy İnşaat ve Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Güvensoy ile Bakan Eroğlu ve Atalay, barajın teslim süresi ile ilgili pazarlık yaptı.
     Mayıs 2015te teslim edilmesi planlanan barajın, 26 Aralık 2014 Cuma günü saat 14.59da açılışının yapılması kararlaştırılarak, taahhütname imzalandı.
     Daha sonra da Atalay, Eroğlu ve Kapusuz butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Yücel Velioğlu
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Kalecik Barajının temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER