Miraç Kandili

Miraç Kandili -AK Parti Grup Grup Başkanvekili Elitaş: -Kandiller, yüreklerimizin kin ve nefret duygularından temizlenmesi için bir fırsattır


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Grup Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kandiller yüreklerimizin kin ve nefret duygularından temizlenmesi için bir fırsattırdedi.
     Elitaş, Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, Miraç Kandilinin feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerden biri olduğunu kaydetti.
     Miraçın bir yükseliş olduğunu belirten Elitaş, şunları anlattı:
     Miraç, bütün süfli duygulardan, beşeri hislerden ter temiz bir kulluğa, en yüce mertebeye terakki ediştir. Resulullahın şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufkudur. Kandiller yüreklerimizin kin ve nefret duygularından temizlenmesi için bir fırsattır. Bizler bu mübarek günler vesilesiyle dostluklara daha da önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, birlik ve beraberliğimizi daha fazla pekiştirme yoluna gitmeliyiz
     Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de mübarek üç aylarda insanların gönlünde hayırda yarışma ve Allaha yaklaşma arzusunun zirveye ulaştığına dikkate çekti.
     Özhaseki, Bu gece hep beraber toplumun birlik ve beraberliği için, ülkemizin huzur ve selameti için dua edelim. Umulur ki Cenab-ı Hakk, yapılan dua ve niyazlar hürmetine bizi merhametinden mahrum etmez. Düşkünlerin kurtulması, hastaların şifa bulması, huzursuzlukların son bulması için bu gecenin büyük fırsat olduğunu unutmayalım ve bu fırsatı iyi değerlendirelim dedi.
     Başkan Özhaseki, İslam aleminin kandilini tebrik etti.
     AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ise, Miraçın Peygamberimizin mukaddes bir yolculuğa ve manevi bir mertebeye yükselişini ifade ettiğini anlattı.
     Miraç Kandilinde sevgi ve birlik hislerinin kuvvetlendirmesini dileyen Dengiz, Hayatımızda, çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızın gönüllerine hoş bir seda bırakabilmenin gayreti içerisinde olmalıyızdiye konuştu.
     MHP İl Başkanı Mete Eke de mesajında, Miraç Kandilinin İslam aleminin en önemli günlerinden biri olduğunu söyledi.
     Mete Eke, şöyle devam etti:
     Peygamberimizi anlamak, onu yaşamak, onu örnek almak, onun en önemli sözlerinden biri olan bizi aldatan bizden değildir ifadesine kulak vermek günlük hayatta herkese geçerli olan bir ölçüdür. Yaşanması elzem olan bu vecibelerden uzaklaştıkça, cennet vatanımızın ve dünyanın yaşanmaz bir hal aldığını açık bir şekilde görmekteyiz. Kinin, nefretin, zulmün ve kul hakkının hayatında yeri olmayan Peygamberimizin emin ve güvenilir insan olması bizim için en önemli örnek alabileceğimiz hususlardan biridir. Bu kutlu ve mübarek gecenin başta Kayserili hemşehrilerime ve Tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah-tan niyaz ederim.
     CHP İl Başkanı Sadık Atila da, kandillerin yüreklerin kin ve nefret duygularının temizlenmesi için bir fırsat olduğunu söyleyerek, Bizler bu özel günler aracıyla dostluklara daha da önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, birlik ve beraberliğimizi daha fazla pekiştirme yoluna gitmeliyiz. İslam dünyasının ve hemşehrilerimin Miraç Kandilini kutlar sağlık mutluluk ve barış dolu günler dilerim dedi.
    
     Muhabir: Yemliha Kurt
     Yayıncı: Orhan Canbulatel

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER