Kahvehaneler gazete denetiminde sınıf geçti

Kahvehaneler gazete denetiminde sınıf geçti -Zonguldakta kahvehane ve çay bahçelerinde gazete bulundurma zorunluluğu getiren yönetmeliğin uygulanıp uygulanmadığını denetlendi -İlk denetimin yapıldığı kahvehane ve çay bah


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta kahvehane ve çay bahçelerinde gazete bulundurma zorunluluğu getiren yönetmeliğin uygulanıp uygulanmadığını denetlendi.
     Zonguldak Valiliği İl Halkla İlişkiler ve Özel Kalem Müdürü Mehmet Zafer Alas ile Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, kentteki kahvehane ve çay bahçelerinde gazete okunup okunmadığını denetledi.
     Alas, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının 16 Nisan 2007 tarihinde yayınladığı kahvehane ve çay bahçelerinde gazete bulundurma zorunluluğu getiren yönetmeliğin uygulanmasını denetlediklerini söyledi.
     Gezdikleri kahvehane ve çay bahçelerinde vatandaşların gazeteleri okuduğunu belirterek, Yaptığımız uygulamada kahvehane ve çay bahçesi işletenlerin yerel ve günlük gazeteleri aldıklarını gördük. Vatandaşlarımızın da bu uygulamadan memnun olduğunu gözlemledik. Her vatandaşımızın ilinde bulunan sorunları yerel gazetelerden öğreniyorlar dedi.
     Alparslan Küçük de uygulamanın kahvehane ve çay bahçeleri için güzel olduğunu, iş yeri sahiplerinin her gün düzenli bayilerden gazete aldığını kaydetti.
     Denetimler sırasında bazı vatandaşlar, uygulamanın yerinde olduğunu ifade etti.
     Basın İlan Kurumu (BİK) Zonguldak Şubesinin bir süre önce yerel gazetelerin kahvehane ve çay bahçelerine okunup okunmadığı konusuna dikkat çektiği, bunun üzerine Zonguldak Valiliği tarafından bugün ilk denetimin yapıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kahvehaneler gazete denetiminde sınıf geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER