DSP Genel Başkanı Türker:

DSP Genel Başkanı Türker: Hükümetin Suriye politikası her geçen gün dökülüyor


İZMİR (A.A) - DSP Genel Başkanı Masum Türker, Hükümetin Suriye politikası her geçen gün dökülüyor dedi.
     Türker, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin iyi yönetilmediğini, en önemli sorun olan her geçen gün terörün arttığını öne sürdü.
     AK Parti iktidarı öncesi terörle verilen mücadelenin yok sayıldığını iddia eden Türker, Gönül ister ki başta TSK olmak üzere 1999-2003 yılları arasında terörle mücadele eden MİT, polis teşkilatı, tüm güvenlik güçleri ve tüm sosyal ve ekonomik yaptırımları gerçekleştiren kişiler iyilikle anılsın ve o günlerin hakkı verilsin diye konuştu.
     Türker, son dönemde terörün artmasında Suriye politikasının rolü olduğunu da savunarak, Başbakan şu anda Suriye politikası sonucunda terörün artmasına yol açan ekibin başıdır. Şehitlerin ve Türkiyenin uğrayacağı zararların ve çalkantıların hesabını verecektir. Hükümetin Suriye politikası her geçen gün dökülüyor şeklinde konuştu.
     Afyonkarahisardaki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamaya da değinen Türker, bu olayın Türkiyedeki casusların işi olduğunu iddia etti.
     Türker, bu iddiasının önemli bir söylem olduğunu dile getirerek, Suriye sınırı Hataydan itibaren gezilirse ajanların orada cirit attığı görülür dedi.
     Masum Türker, Balyoz Planı davasında çıkan karara ilişkin değerlendirmesinde ise Balyoz dava konusunun bir senaryo ürünü olduğunu ve yargılamanın adil yapılmadığını iddia etti.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber DSP Genel Başkanı Türker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER