Kadirlide yalnız yaşayan yaşlı adama yardım

Kadirlide yalnız yaşayan yaşlı adama yardım eli


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyenin Kadirli ilçesinde yalnız yaşayan 90 yaşındaki İbrahim Çota Belediye Başkanı Ömer Tarhan, yardım eli uzattı.
     7 Mart Mahallesinde ziyaretlerde bulunan Belediye Başkanı Ömer Tarhan, komşularının uyarısı üzerine kapısını çaldığı bakıma muhtaç İbrahim Çota sahip çıktı.
     Tarhan, ev ziyaretinde rastladığı 90 yaşındaki Çotun kötü durumda olmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, belediye olarak yardımcı olacaklarını söyledi.
     Asıl mesleği hekimlik olan Tarhan, yaşlı adamın muayenesini yaptıktan sonra Belediye Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ekiplerine gerekli çalışmaları yapması için talimat vererek, İleride biz de yaşlanacağız. İbrahim amcanın durum bizi çok üzdü. Hizmetlerimizin yanında sosyal belediyecilik alanında da bu vatandaşımıza sahip çıkacağız. Allah yardımcısı olsun dedi.
     Eşinin yaklaşık 30 yıl önce hayatını kaybettiğini belirten Çot, nefes darlığı ve romatizma gibi rahatsızlıkları bulunduğunu belirterek, kendisine sahip çıkılmasını istedi.
     Çot, yalnızlığın çok zor olduğunu ve tek isteğinin sıcak bir yuva olduğunu bildirerek, Belediye Başkanı Ömer Tarhandan Allah razı olsun. İki çocuğum var, pek ilgilenmiyorlar. Elden ayaktan düştük. Sağ olsun komşularımız halimi soruyor, yemek veriyor. 3 ayda bir aldığım yaşlılık maaşı ile geçiniyorum dedi.
     Yaşlı adama sahip çıkılmasına sevindiğini belirten komşusu Durdu Mehmet Sert ise elinden geldiği kadar Çota yardımcı olmaya çalıştığını ifade ederek, sahip çıkılmasına sevindiğini söyledi.
     Belediye Evde Yaşlı Bakım Hizmeti ekiplerince, sağlık kontrolü yapılan Çot, tedavisinin devamı için Kadirli Devlet Hastanesine götürüldü.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Kadirlide yalnız yaşayan yaşlı adama yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER