Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Arzu: -AB fonlarından faydalanma konusunda, her konuda olduğu gibi, bayanlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz -AB fonlarının ülkemizin tarımına kazandırılması noktasında çaba sarf etmemiz


ANKARA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, AB fonlarından faydalanma konusunda, her konuda olduğu gibi, bayanlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirtti.
     Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ankara İl Koordinatörlüğünün tanıtım toplantısı, Sheraton Otelde gerçekleştirildi.
     Kutbettin Arzu, burada yaptığı konuşmada, Türkiyede tarım alanında son dönemde ciddi çalışmalar yapıldığını ifade ederek, ülkenin tarımsal işletmelerinin fiziki büyüklüklerinin gelişmiş ülkelerdekinden çok küçük olduğuna dikkati çekti.
     Başka sektörlerde kullanılan bazı ürünlerin, tarımsal ithalat olarak kayda geçtiğini, bunların hariç tutulması halinde sektörün ihracatçı bir konuma geçeceğini belirten Arzu, Türkiyenin tarımdaki çalışmalarının birçok ülkeye örnek gösterildiğini söyledi.
     Bu alandaki başarıların devam etmesi için önemli çalışmalara devam ettiklerini anlatan Arzu, özellikle tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmemesi ve arazi toplulaştırılmasına yönelik düzenleme yapıldığını anımsattı.
     Türkiyenin 2023 yılında tarım sektörüne yönelik hedeflerine değinen Arzu, bu kapsamda TKDKnın proje desteklerinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Arzu, Türkiyede daha önce 20 ilde uygulanıyordu. Şimdi 22 il daha kapsama girdi. AB fonlarından faydalanma konusunda da her konuda olduğu gibi bayanlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Yine genç girişimcileri destekliyoruz. Gençlere hibe oranında yüzde 5 fazla hibe sağlıyoruz. AB fonlarının ülkemizin tarımına kazandırılması noktasında çaba sarf etmemiz lazım. Bu projenin hayata geçirilmesinde hepimizin aktif bir şekilde çalışması lazım diye konuştu.
     Bu konuya özel sektörün projesi şeklinde bakılmaması gerektiğine işaret eden Arzu, il ve ilçelerde çalışan Bakanlık çalışanlarına Bu projeler ülkemizin projeleri. Her proje bizim kendi projemizdir diye seslendi.
    
     -Proje kabulüne başlıyoruz-
    
     TKDK Ankara İl Koordinatörü Yunus Bayram, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Yatırımları Hibe Programı (IPARD) kapsamında proje kabulüne başlayacaklarını belirtti.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan TKDKnın, Türkiye Cumhuriyeti adına IPARD Projeleri için dokuzuncu başvuru ilanına çıktığını belirten Bayram, bu çağrı kapsamında Ankarada da proje başvurusu yapılabileceğini dile getirdi.
     Koordinatörlük olarak Ankaranın ilçelerinde, ilgili kurum kuruluşlara yönelik tanıtım ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiklerini anlatan Bayram, ilin proje bağlamında yüksek bir potansiyele sahip olduğuna dikkati çekti.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekerin, programının yoğunluğu nedeniyle etkinliğe katılamadığı belirtildi.
    
     Muhabir: Seval Ocak Adıyaman
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER