Kadınlardan araçlar evlerimizi toza boğuyor eylemi

Kadınlardan araçlar evlerimizi toza boğuyor eylemi -Gelik beldesinde bir grup kadın, evlerinin önünde geçen araçların toza sebep olduğu gerekçesiyle mahalle yolunu barikatla kapattı -Belediye Başkanı Yıldırım: -Belediye ek


ZONGULDAK (A.A) - Gelik beldesinde bir grup kadın, evlerinin önünde geçen araçların toza sebep olduğu gerekçesiyle, mahalle yolunu barikatla kapattı.
     Edinilen bilgiye göre, Ayiçi Mahallesi Küme Evleri Sokakta oturan bir grup mahalleli kadın, evlerinin önünden geçen özel kömür ocaklarına ait kömür kamyonları ile araçların toz kaldırmasından şikayet ederek mahalle yoluna barikat kurdu.
     Kadınlar daha sonra barikatın arkasına geçerek sandalyelerde oturdular. Kadınların eylemine eşleri de kenarda bekleyerek destek verdi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.
     Gülümser Dinçer, gazetecilere, mahalle yolunun yapılması konusunda kendilerine söz verildiğini ancak verilen sözlerin yerine getirilmediğini öne sürdü.
     Dinçer, şöyle dedi:
     Yola kumlar dökülüyor. Araçlar geçerken kalkan toz evlerimizi bastı. Yollarımızın yapılmasını istiyoruz. Çocuklarımız hasta oluyor. Tozdan topraktan evimizi her gün temizlemek zorunda kalıyoruz. Yolumuzun yapılması için eylem yapıyoruz. Mahalle yolunda barikat kurduk. Sadece hasta ve acil olan araçların geçişine izin veriyoruz. Yolumuz yapılana kadar eylemimize devam edeceğiz.
     Gelik Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım da mahalleye gelerek kadınlarla bir süre görüştü.
     Yıldırım, yolda iyileştirme çalışmaları yapacaklarını vurgulayarak, Yolun yapımını üstleniyorum. Belediye ekipleri yolun düzeltilmesi için çalışma yapacak. O nedenle eyleminizi bırakın. Artık görev bende dedi.
     Belediye başkanının söz vermesi üzerine kadınlar dağıldı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Kadınlardan araçlar evlerimizi toza boğuyor eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER